75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

26 червня 2015 р.

Конституція – Закон законів, серце України !


     Основа життя – наш закон основний !

    Конституція України – це не лише основний Закон, це серце, душа, ядро становлення, розвитку і вдосконалення суспільства, життя наших громадян.
    Конституція увійшла в суспільне життя країни, як один з головних символів, як оберіг державності і демократії, як  гарант незалежності і соборності України.
     Протягом століть, приклавши багато зусиль, вистраждавши, виборовши собі волю, Україна має тепер свою державну мову, свої державні символи -  Герб, Прапор, Гімн, Конституцію, які уособлюють її історію, її сутність, її мрії та сподівання.


   Готуючись до державного свята – Дня Конституції України, в книгозбірнях Каланчацької централізованої бібліотечної системи оформлені книжкові виставки – діалоги, виставки – інформації «Прийди до серця, Україно !», «Конституція – основний закон України», «Державна символіка України», «Вивчаймо права, дотримуймося законів», «Права людини: час нових рішень».
    Працівниками районної бібліотеки для дітей проведено для читачів - учнів 8 класів Годину спілкування та обговорення  по темі «Кольори, що дають надію» та рекомендаційну бесіду – огляд біля книжкової виставки «Людина. Особистість. Громадянин».
    Для жителів місцевих громад в сільських та селищних бібліотеках – філіях відбулися Експрес – інформації, Години інформації та Години повідомлень та обговорення «Вивчаймо та знаймо наші права!», «Вивчаймо закони України !», «Вивчати – щоб дотримуватись !».
    Юні користувачі в ігровій та пізнавальній формах підчас проведення Інформаційних годин, годин спілкування, бесід – діалогів, історичних годин «Чи знаєш ти свої права?», «Кольори, що дають надію», «І синє небо, і жовте колосся» знайомилися зі статтями основного Закону України, своїми правами, мандрували сторінками історії – становлення та боротьби за незалежність нашої країни.
    Відвідувачі центральної районної бібліотеки взяли активну участь в тематичному вечорі «Тепло моїх долонь і розуму, і серця – я Україні віддаю», який відбувся в літературно – мистецькій залі.

     В бібліотеках району триває Всеукраїнська акція «Бібліотека українського воїна». Високо розуміючи значимість підтримки бойового духу та патріотичного виховання українських військовослужбовців, підвищенню освітнього рівня, організації їх змістовного дозвілля, користувачі книгозбірень, пересічні громадяни збирають книжки для передачі до бібліотек військових частин Збройних Сил України, вже зібрано багато художньої та різногалузевої літератури, переважно українською мовою.
    Вітаємо всіх зі святом – Днем Конституції України ! Бажаємо міцного здоров'я та творчого натхнення, добробуту і затишку у кожній родині, мудрості і далекоглядності, високих досягнень, успіхів у праці та нових звершень заради реалізації принципів Основного Закону нашої Вітчизни – народовладдя, гуманізму та законності.
   Нехай демократичні засади, що закріплені в Конституції України,  стануть реаліями нашого сьогодення, а дух законності прийде до серця кожного громадянина нашої держави.

Сподіваймося на краще майбутнє та разом створюймо нову сучасну європейську державу – Україна !!!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *