75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

29 квітня 2015 р.

Симфонія слова на струнах душі …


     В  Каланчацькій центральній районній бібліотеці відбулося чергове засідання літературного об’єднання «Дивослово».

   Виконуючи пізнавально-просвітницьку задачу поставлену перед творчим об’єднанням, перша частина засідання було присвячена життю і творчості відомого українського письменника, лауреата Шевченківської премії  Григорія Тютюнника з нагоди 90-ї річниці з дня його народження. Г. Тютюнника можна назвати письменником одного твору (але якого!), бо коли ми говоримо «Тютюнник», в пам’яті зринає – роман «Вир». Масштабна панорама життя, людські переживання, біль втрат, відвертість, мужність, розгубленість, трудність вибору - ось що нас хвилює, бентежить душу й серце, вимушує думати, хвилюватись, співпереживати …  це все  роман «Вир».

    Для того щоб відчути письменницький хист, побачити душею майстерно, з любов’ю виписані описи природи, переконатись в неймовірній мелодійності, співучості, красі української мови, керівником літературного об’єднання, організатором зустрічі,  бібліотекарем Іриною Добровольською було зачитано фрагменти із роману.
    Друга частина засідання традиційно  була присвячена новинкам творчого доробку членів клубу. Анатолій Суганяк прочитав кілька віршів і гумористичне оповідання, дедалі яскравіше розкриваючи себе як талановитий прозаїк, автор росте із твору до твору, із книжки до книжки.  
   Дебютувавши на минулому засіданні Любов Радіонова, цього разу значно сміливіше зачитала власні вірші різного тематичного спрямування і пообіцяла наступної зустрічі порадувати одноклубників прозовим твором.  Доречі, Любов Андріївна є активним членом читацького об’єднання людей поважного віку «Спілкуймось !», а зовсім знедавна знайшла себе й серед талановитих людей краю.

     Дуже приємно, що у клубі з’являються нові прихильники і поціновувачі художнього слова. Минулого засідання пані Алла Козачок читала дуже щемні вірші, які писала ще у дівоцтві.  А ось  на цій зустрічі літературознавців свої поезії, можливо в чомусь не досконалі, але такі щирі, написані від душі, читала пані Ольга Марченко.

     Євген Ейсмонт ознайомив присутніх з  публіцистичним матеріалом «Чому ми святкуємо 9 травня?». Відомий своєю патріотичною позицією і іміджем знавця історії, автор не зраджує собі і робить  екскурс в глиб десятиліть. Стаття визвала жвавий інтерес і бурхливе обговорення, бо серед членів клубу не має людей  байдужих до майбутньої долі України.

    В районі триває Всеукраїнський місячник чистого довкілля, учасники літературного об’єднання «Дивослово» ознайомились з книжковою виставкою «Врятуй Землі життя!»

      Після літературно – творчої частини місцеві письменники та поети підтримали ідею керівника  та членів читацького клубу «Старшокласник» та долучились до Всеукраїнського місячника чистого довкілля.  Місцеві літературознавці також висадили гарне деревце – стрункого ясеня в парковій зоні біля районного палацу культури з щирими побажаннями рости йому і розквітати Україні. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *