75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

3 квітня 2015 р.

Свято Гумору – в нашій бібліотеці !


     Сміх   –  це  життя !

    У день  прекрасного, веселого, доброзичливого свята – Свята  Гумору - 1 квітня в літературно – мистецькому залі Каланчацької центральної районної бібліотеки відбулось цікаве гумористичне дійство «12 стульев или Дело было в Каланчаке», яке пройшло, як кажуть в народі,  «на одному диханні».

     Бібліотекар відділу вільного доступу до Всесвітньої мережі інтернет О.А.Гавран разом з колегами організували для відвідувачів книгозбірні цікаве Свято Гумору, сміху, конкурсів, веселих побажань, тут знов проявились неабиякі акторські таланти наших бібліотекарів.
   Свято Гумору – 1 квітня - цей чудовий весняний день не внесено ні в які календарі знаменних чи всенародних свят, але його святкують в багатьох країнах світу. В деяких країнах 1 квітня називають - День сміху, в інших — День дурня. 1 квітня кожен хоче пожартувати чи над кимось покепкувати, тож ніхто з нас не застрахований від дружнього жарту чи витівки, від розіграшів і навіть ділові та найсерйозніші люди мимоволі посміхаються та жартують.

    Головні герої свята Остап Бендер  з Елочкою – Людожеркою, Фімочкою Собак, Мадам Грицацуєвою, з ведучими – бібліотекарями настільки чудово перевтілились в своїх персонажів, що присутні за заході – були в захопленні, приємно вражені майже професійною виконавською майстерністю наших працівників, які  майже дві години тримали глядачів в прекрасному полоні гумору, конкурсів, розваг, цікавого та приємного відпочинку.
   Перед початком свята  прямо з порогу гості потрапили в атмосферу 20-30 років минулого століття. У фойє гостей радо зустрів «Великий Комбінатор» (Сергій Зінченко),запросив до розважального майданчика і запропонував спробувати свої інтелектуальні можливості - зіграти з ним в шахи, уміло провів сеанс одночасної ігри з п’ятьма місцевими «гросмейстерами».  Біля входу був облаштований буфет «Кращий друг шлунка». На барній стійці -  вивіска «Пиво тільки членам профспілки». За стійкою - «Головна буфетниця» - Мадам Грицацуєва (Ірина Добровольська) пригощала всіх бажаючих «сітром» та пропонувала перекусити перед дійством, посмакувати  «чим Бог дав».
   До уваги гостей свята книжкова виставка «З посмішкою по життю». У кутку -вивіска «Музей історичних меблів», де були заховані «дорогоцінні стільці» та представлені «Правила запису в «Клуб 12 стільців».
    Право отримати членський квиток в бібліотеку, хто вміє читати, при вході перевіряла Фімочка (Олена Гриценко), як окуліст по таблиці показувала букви. Хто знав букви, того ласкаво запрошувала до святкової зали, такими виявилися всі.

     Бібліотекар Марго (Маргарита Молдован) зосередила увагу гостей свята на книжковій  виставці «С  улыбкой по жизни», де була представлена література відповідного направлення – гумор, фейлетони, байки…  Тут, звичайно ж,  знайшла своє почесне місце й безсмертна криниця гумору та мудрості, велична книга І.А. Ільфа та Є.П.Петрова «Дванадцять стільців».  Бібліотекар ласкаво запросила гостей свята Гумору у казкову подорож разом з героями цієї книжки, які наполегливо ганялися в пошуках діамантів мадам Петухової.
   «Остап – Сулейман - Ібрагім – Берта - Марія Бендер – Бей, а саме таке справжнє прізвище Великого Комбінатора, відкрив свято такими словами: "Лёд тронулся господа присяжные заседатели…" й  почалися пригоди героїв свята гумору. А Остап, як справжній господар, наказав – «Ударим безудержным весельем по заповеднику мещанства, серости, глупости и скуки! Мы не чужие на этом празднике жизни. Командовать парадом буду Я ! Сегодня знаменательное событие!   Для нас не секрет, что полным шагом сегодня идет открытие литературной гостинной в день юмора…
 Предлагаю встретить его с полным размахом, как в лучших домах Филадельфии и как подобает настоящим аристократам. Итак, ближе к телу, как говорил Ги де Мопассан. В этот вечер всё будет «знаменито!» Дышите глубже – мы начинаем!!!»
   Й далі,  один за одним  виходять герої дійства…

    Під звуки музики «Там, де любов» першою з’являється Мадам Грицацуєва зі стільцем … «О прошлом мадам Грицацуевой почти ничего неизвестно. Мадам Грицацуева — вдова инвалида Империалистической войны т. Грицацуева. Остап Бендер женился на мадам Грицацуевой потому что у Грицацуевой был нужный Бендеру стул. Жила в Старгороде на ул. Плеханова, 15»
 Цікава сценка з самим Остапом Бендером…  Вона висловлює впевненість, що в порівнянні з подіями в книжці, де сумний фінал історії пошуку діамантів, на нашому дійстві стілець зі скарбами обов’язково знайдеться, якщо є таке  бажання.
      Бібліотекарі разом з активними учасниками свята пригадали 28 блискучих висловлювань Великого Комбінатора.
      Мадам Грицацуєва, як висловився Остап Бендер, «Знойная женщина», «Море страсти, шквал огня !» разом з Комбінатором провели конкурс на  набільш «вогняну даму свята гумору».
     В танцювальному конкурсі, де прозвучала музика різних танців,  взяти участь  виявилось багато бажаючих.
    В перервах між пошуками стільців з скарбами лунали музика та пісні, вікторини, ігри та конкурси … Й звичайно ж, призи – номерки від виграних номерів  «дорогоцінних стільців», жетончики «Остапіки» на одержання подарунків, призи – сувеніри...

     «Остап Бендер» приніс на свято свій любимий саквояж повний загадкових речей, гостям потрібно було вгадати  їх.  Присутні з успіхом справились з завданнями, а «саквояж Остапа Бендера» виявився знов повним  різними призами та подарунками для активних  гостей свята.

     Наступною до зали приходить «Елочка – Людожерка» (Наталя Яковлєва). Неперевершена  Елочка  була  «недалёкая, но сексапильная женщина, живущая за счёт мужчин в своё удовольствие. Основным смыслом существования были наряды и светская жизнь. По всей видимости, Эллочка не имела себе равных в своём кругу, поэтому соревнование вела с дочерью американского миллиардера, о которой читала в модных журналах».

    Продовжує свято цікава захоплююча сценка Остапа Бендера та Елочки, а танок «страсти и огня» викликав шквал оплесків всього залу. Після них у конкурсі танців взяли участь ще три пари присутніх.
     Й ось в гостях «Фімочка Собак» (Олена Гриценко).
" Мадмуазель Фима Собак слыла культурной девушкой - в ее словаре было около ста восьмидесяти слов. 
      При этом ей было известно одно такое слово, которое Эллочке даже не могло присниться. 
Это было богатое слово - гомосексуализм. Фима Собак, несомненно, была культурной девушкой".
     Наступні конкурси проводить вже чарівна Фімочка Собак … Й розігруються один за одним інші стільці з гарнітуру  Мадам Петухової.


  «Бібліотекарі» - Ольга Гавран та Маргарита Молдован проводять аукціон виграних стільців з «Музею історичних речей» серед  активних учасників заходу, які виграли номерки стільців - переможців конкурсів, вікторин, ігор, пісень, танців…

 Родзинкою свята виявилася ситуація, що серед 12 стільців - з «коштовностями» жодного не знайшлося. 
Але несподівано з’явився…     13 –й стілець…  з «брильянтами» й він дістався самому активному учаснику дійства, переможцю серед переможців  – Галині Нігачовій. 

      Всі учасники свята Гумору виявили неабиякі акторські здібності, звеселили публіку – наших активних відвідувачів книгозбірні.
В проведенні  Свята Гумору також взяли активну участь:  Наталя Хребір - Голос за кадром та  Ді - Джей,  Валентина Бабічева - фотограф.


       З чудовим святом, Днем Сміху, шановні друзі,  колеги !
Нехай у Вас буде завжди чудовий настрій, радісно, тепло та світло на душі, благополуччя в родині ! Нехай Вам постійно дарують посмішки, радість та любов !!!



1 коментар:

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *