75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

2 квітня 2015 р.

Наші бібліотекарі – неперевершені актори !


  Бібліотекар - це особливий, творчий фахівець! Адже  бібліотекар - художник і дизайнер, вчитель і вихователь, краєзнавець, винахідник, математик і психолог, оператор  сучасних інформаційних технологій,  друг кожного читача, сценарист, режисер, артист …

      
    Творчим особистостям, хто по – справжньому любить свою справу, хто «на роботі горить, а не ледь – ледь   жевріє» - будь – яка справа по плечу. А якщо, це ще й захоплення, йде від щирої душі – успіх гарантовано й він у нас є. Саме таким, дійсно творчим, є колектив Каланчацької централізованої бібліотечної системи.
     Щороку 27 березня весь світ відзначає Міжнародний день театру. Цей день став справжнім святом не тільки для акторів великої сцени, мільйонів глядачів, шанувальників, тих, хто популяризує драматичні  твори, а й для самодіяльних аматорів драматичного мистецтва, до яких по праву належать й бібліотекарі. Це й наше свято !
    Щоб краще та змістовніше донести до читачів безмежний спектр інформації, різнобарв’я літературних творів, красу художніх образів, бібліотекарі часто самі перевтілюються в літературних героїв, іноді залучають й актив книгозбірні. Цей напрямок роботи дуже цікавий, має виключно важливе етичне і художнє значення, несе струмінь позитиву, добра, гуманізму та гумору, сприяє розширенню кругозору своїх відвідувачів, згуртовує колектив, підіймає імідж, приность незабутні хвилини творчості, згуртованості, єднання... Багато століть театральне мистецтво й, навіть, самодіяльне, не втрачає своєї популярності, а навпаки розвивається і приносить нам радість, задоволення, свято для душі…
          Щодо артистизму, то дійсно,  бібліотекарям таланту не позичати. В яких тільки ролях не приходиться бути нашим працівникам книгозбірень ! Запрошуємо переглянути далі та самим помилуватись нашими акторськими талантами !
    У 2009 році при центральній районній бібліотеці було створено літературний театр «Бібліо – Арт», керівник та режисер, бібліотекар відділу комплектування, обліку, обробки та інвентаризації Ірина  Петрівна Добровольська. В літературному театрі беруть участь майже всі працівники бібліотеки, грають різні ролі  й виходить у всіх це  дуже майстерно, майже професійно. 
   Сама Ірина Петрівна – дуже талановита акторка, а в роль Проні Прокопівни з п´єси  М.Старицького «За двома зайцями» майстерно  вжилася, неодноразово зіграла в різних масових заходах, на літературних святах, для учасників Всеукраїнського семінару «Електронні ресурси – всім:  Стратегія  і тактика  створення Інтернет -центрів  в  публічних бібліотеках України» з участю представників Посольства США в Україні,  на святкуванні 100-річчя Каланчацької бібліотеки.

Однієї з перших ролей Ірина Петрівіна зіграла «Нікуліна» в «Трійці Балбесів: Бывалый, Балбес и Трус». 
     Дуже зворушливо, хвилююче, трепетно зіграла Ірина Петрівна роль «Старшої доньки» в інсценізації тематичного літературного збірника  «Татові» /Укладач та упорядник М.Й.Баліцька/. 
     А роль «Карлсона» на районному фестивалі читацьких клубів за інтересами взагалі підкорила присутніх на заході своєю неперевершеністю
    Дуже зворушливо, хвилююче, трепетно зіграла Ірина Петрівна роль «Старшої доньки» в інсценізації тематичного літературного збірника  «Татові» /Укладач та упорядник М.Й.Баліцька/. 
        В літературному дійстві до Дня Сміху «12 стульев или Дело было в Каланчаке» Ірина Петрівна блискуче зіграла роль Мадам Грицацуєвої. При проведенні будь – яких заходів І.П.Добровольська часто виступає в ролі ведучої й їй це добре вдається.
    
   Бабічева Валентина Андріївна – методист централізованої бібліотечної системи, бере активну участь в роботі літературного театру «Бібліо – Арт», фестивалях, літературних  святах, в інсценівках до масових заходів, засідань клубів за інтересами тощо. Шквал оплесків викликала Валентина Андріївна в ролі  «Богині пенсії «Сберкнижиці». 

    А «Бригадир оркестру духових інструментів», який супроводжував нашу сільську бібліотекарку Л.М.Шаваровську на обласному фестивалі «Міс сільська бібліотека» був просто неперевершеним.
    Вона чудово зіграла роль «Циганки» разом з колегами і «Циганському ансамблі», танці, пісні, гадання … підкорили публіку.


   
     Гавран Ольга Анатоліївна - бібліотекар  відділу вільного доступу до Всесвітньої мережі інтернет – не тільки прекрасна акторка, а й виступає організатором, сценаристом та режисером розважальних масових заходів, відродила знамениту на весь Таврійський край ще у 80 – і роки минулого століття нашу літературну вітальню. 
Саме за її сценарієм та втіленням відбулись захоплюючі заходи для молоді  «Хелловін», «Свято гумору – 1 квітня», святкове дійство  для учасників Всеукраїнського семінару «Електронні ресурси – всім:  Стратегія  і тактика  створення Інтернет - центрів  в  публічних бібліотеках України» з участю представників Посольства США в Україні та багато інших.

     Ольга Анатоліївна – неперевершена «Медична сестричка» на професійному святі бібліотекарів разом з «Шановними Балбесами - Віциним, Нікуліним та Моргуновим».  «Чарівна Киця» в екстраординарному «Хелловіні» надовго запам’яталася  його учасникам – молоді нашого селища, який вперше проведено в бібліотеці. 
В рамках чергового засідання літературної вітальні до Дня Сміху – 1 квітня О.А.Гавран організувала разом з колегами цікаве гумористичне дійство «12 стульев или Дело было в Каланчаке», яке пройшло на одному диханні. В проведенні Свята Гумору взяли участь майже всі працівники центральної районної книгозбірні, тут знов проявились таланти наших бібліотекарів.

                    
            Відділ обслуговування центральної районної бібліотеки представляють не тільки високопрофесійні спеціалісти з великим досвідом бібліотечної роботи, творчі та винахідливі, а й  чудові актори - завідуюча відділом Олена Гриценко та бібліотекарі в читальному залі, на абонементах обслуговування юнацтва та дорослих, в секторах мистецтв та краєзнавчому - Наталя Яковлєва, Маргарита Молдован, Ольга Качур,Тетяна Петруненко.
  

Олена Олександрівна Гриценко – взагалі неперевершена майстриня сцени, вона бере активну участь майже у всіх масових заходах, це прекрасна «Муза»  - при відкритті сектору мистецтв, «Микола Гоголь» - в декількох сценічних мініатюрах до 200 – річчя класика української літератури, «Дівчина» в Андріївських вечорницях.

 
2 «Пепі – Довга Панчоха» на фестивалі бібліотечних клубів за інтересами, «Циганочка» на професійному святі бібліотекарів району – майстерно зіграні ролі, підкорили глядачів талантом справжньої акторки сцени. 

   «Віцин» з «Трійки: Бывалый, Балбес и Трус» дуже сподобався учасникам заходу майстерню свого перевтілення. 
     А «Піонерка» на святі Всеукраїнського Дня бібліотек, «Симпатичний Чортик» у виставі «Ночь перед Рождеством или Здравствуй, Первое апреля» за мотивами творів М.Гоголя, «Богиня роботи «Трудівниця» та інші чудово зіграні ролі захопили, підкорили  присутніх на заходах. Їй аплодували, аплодували, аплодували … 
     В черговому засіданні літературноївітальні до Дня Гумору «12 стульев или Дело было в Каланчаке» Олена Олександрівна чудово зіграла роль "Фімочки".
  
   Наталя Василівна Яковлєва – теж неперевершена акторка. 
На її рахунку цікаві ролі «Снігуроньки» на різних бібліотечних заходах, засіданнях читацьких клубів за інтересами, «Казкової Феї» підчас проведення розважального заходу на Всеукраїнському семінарі «Електронні ресурси – всім:  Стратегія  і тактика  створення Інтернет - центрів  в  публічних бібліотеках України» з участю представників Посольства США в Україні.
Майстерно вона зіграла роль однієї з коханих жінок Т.Г.Шевченка в рамках засідання читацького об’єднання  людей поважного віку «Спілкуймось!» по темі «Музи Великого Кобзаря».   
       Всіх зачарували майстерно зіграні нею ролі «Богині відпустки «Гульбани», «Циганки».

  Наталя Василівна блискуче перевтілилася в «Елочку - Людожерку» з роману «12 стільців» І. Ільфа та Є. Петрова на театралізованому літературному Святі Гумору «12 стульев или Дело было в Каланчаке». 
  Разом з Остапом Бендером, Фімочкою та Мадам Грицецуєвою, при допомозі бібліотекарів вони майже дві години тримали глядачів в прекласному полоні гумору, конкурсів, розваг …
  Маргарита Миколаївна Молдован проявила свій талант акторки ще багато років тому, вона зіграла багато різних ролей. 

 
  В літературному театрі «Бібліо – Арт» успішно справилась з ролями «Бібліотекарки», «Господині».  Роль «Химки» - домогосподарки Проні Прокопівни у виставі М.Старицького «За двома зайцями» Маргарита Миколаївна зіграла віртуозно, майже професійно, чим викликала гучні оплеки  глядачів. Колеги були зачарованві її ролю «Піонерки», їй вдалося перевтілитись й в гарну веселу «Циганку». 


Ольга Пантеліївна Качур, бібліотекар абонементу обслуговування юнацтва, майстерно зіграла роль «Господині» в Андріївських вечорницях. 
    До засідань читацького клубу за інтересами «Старшокласник» разом з активом клубу неодноразово успішно перевтілювалася в цікаві літературні образи, зокрема до Дня Матері та Дня Сім’ї. 
    У День святкування Всеукраїнського Дня бібліотек була гарною «зразковою піонеркою». 
 В ролі «Богині зарплати «Копійчина» Ольга Пантеліївна підкорила присутніх на заході своїм талантом акторки.    
     
    Петруненко Тетяна Дмитрівна – бібліотекар відділу обслуговування, хоча й недавно працює в центральній районній бібліотеці, а вже проявила себе теж, як справжня акторка. Тетяна Дмитрівна бере активну участь в масових заходах, організовує та проводить засідання читацького клубу за інтересами «Спілкуймось!»

  В «Циганському ансамблі» Тетяна Дмитрівна успішно дебютувала в році «Чарівної циганки». Глядачам дуже сподобались «гарні Роми», а Тетяна Дмитрівна була просто чудова.


      Хребір Наталія Анатоліївна, бібліотекар відділу вільного доступу до Всесвітньої мережі інтернет, теж талановита акторка, уміло зіграла роль «Смайлика» в серії засідань читацького клубу за інтересами «Інтернет – Чомучки».  
     Особливо сподобались її «щасливі пророкування» у виставі «Ночь перед Рождеством или Здравствуй, Первое апреля» за мотивами творів М.Гоголя, «Молодиці» в «Андріївських вечорницях», якими порадував  відвідувачів бібліотеки наш літературний театр «Бібліо – Арт». 

     Наталія Анатоліївна майстерно перевтілилась у симпатичну «Циганочку», у «Піонерку» на професійному святі працівників бібліотек району. А ще  Наталія Анатоліїна на масових заходах, у виставах часто «виступає» читцем «за кадром», коментатором, оператором.

   Наші технічні засоби, мультимедійне обладнання «залюбки підкоряється» саме їй.
  
      Красновид Світлана Олександрівна, заступник директора по роботі з дітьми, не тільки прекрасна акторка в різноманітних масових заходах, виставах літературного театру «Бібліо - Арт», драматичних замальовках  не тільки для дорослих відвідувачів бібліотеки, а й для дітей.
 Вона  - чудово  перевтілилась в «професійного  музиканта - учасника оркестру духових інструментів» в драматичній замальовці «Оркестр викликали ?», який з успіхом витупив підчас обласного конкурсу професійної майстерності «Міс сільська бібліотека» в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О.Гончара.
Світлана Олександрівна – чарівна «Снігуронька»,  симпатичний «Смайлик». старанна «Піонерка»…
     
    


   Гончарова Валентина Володимирівна, бібліотекар відділу обслуговування старшого шкільного віку Каланчацької районної бібліотеки для дітей – супер - майстриня акторського перевтілення. 

В яких тільки ролях не побувала Валентина Володимирівна ! Вона й «Поштар – Печкін» - всім відомий  персонаж творів з «Простоквашино» дитячого письменника  Едуарда Успенського, й  «Баба Ягуся» на районному конкурсі читацьких родин, який проводився в рамках реалізації проекту «Бібліотека звітує перед громадою» Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), й «Оксана» у виставі «Ночь перед Рождеством или Здравствуй, Первое апреля» за мотивами творів М.Гоголя, й «Учасник оркестру духових інструментів» в сценці «Оркестр викликали ?», й «Старанна піонерка»,  й багато – багато інших. 
Її здібності акторки колеги запримітили давно. В масових заходах, конкурсах, акціях, фестивалях Валентина Володимирівна, майже завжди,  активна учасниця, казкова ведуча…



  Красновська Інна Сергіївна, бібліотекар відділу обслуговування молодшого шкільного віку Каланчацької районної бібліотеки для дітей, теж чудова акторка.  «Несравненная Солоха» у виставі «Ночь перед Рождеством или Здравствуй, Первое апреля» за мотивами творів М.Гоголя, своєю майстерністю перевтілення підкорила глядачів – відвідувачів центральної районної бібліотеки, особливо її сценки з Хіврею, з Дьяком, з Чортиком… 
  Вона блискуче виступила в ролі  «Молодиці» в «Андріївських вечорницях». 
    Інна Сергіївна – неперевершена «Баба Палажка» з циклу оповідань І. Нечуй – Левицького про  бабу Параску та бабу Палажку. Сценка «Баби Параски та Баби Палажки» неодноразово підкоряли серця любителів самодіяльного театрального мистецтва – відвідувачів нашої книгозбірні та жителів нашої громади.

Радіонов Анатолій Григорович - робітник по обслуговуванню приміщень  нашої бібліотечної системи.Як виявилось, Анатолій Григорович - справжній артист, навіть на великій сцені.У виставі "Ночь перед Рождеством или Здравствуй, 1 апреля" за мотивами М.Гоголя літературному театру "Бібліо-Арт" він майстерно зіграв  "Дьяка".                                                                      Глядачі були зачаровані його грою, на його честь неодноразово протягом спектаклю лунали гучні та тривалі оплески.Особливо присутнім на заході сподобались сценки з Солохою, Чортиком, Хіврею...

 

Зінченко Сергій Миколайович  позаштатний працівник бібліотеки, на громадських засадах є системним адміністратором відділу вільного доступу до Всесвітньої мережі інтернет.  Сергій Миколайович живе життям бібліотеки, активний учасник наших масових заходів, вистав, літературних дійств. Дуже успішно справився він з роллю «Володимира Леніна», уміло, з гумором  «пірнув» разом з «Надією Костянтинівною Крупською»  в «піонерське життя» 60 – 70 років минулого століття. 


До Дня Гумору 1 Квітня  Сергій Миколайович блискуче зіграв роль «Остапа Бендера» в літературному дійстві «12 стульев или Дело было в Каланчаке». 

     Він разом з Елочкою – Людожеркою, Фімочкою та Мадам Грицецуєвою настільки чудово перевтілились в своїх персонажів, що глядачі – наші користувачі бібліотеки, були просто в захваті, оплески були дуже гучними та довготривалими, Відвідувачі щиро, тепло дякували учасникам Свята Гумору - нашим бібліотекарям та нашому постійному помічникові - Сергію Миколайовичу Зінченку.   Небайдужі до театральної сцени й працівники сільських книгозбірень району. Більшість бібліотекарів системи залюбки беруть участь в театралізованих мініатюрах, літератуних конкурсах, фестивалях. Особливо відзначились наші сільські колеги в районних  та  обласних конкурсах професійної майстерності.  

  

Шаваровська Лариса Миколаївна, бібліотекар Новопавлівської філії – «Місс сільська бібліотека Херсонщини». 


   Завдяки високому професіоналізму, творчим здібностям вона проявила неабиякі акторські якості тиа перемогла в престижному обласному конкурсі «Бібліотечна палітра Хеорсонщини». 
    Звісно їй допомагали сільський Голова Віктор Труба та колеги. Лариса Миколаївна талант акторки постійно проявляє на районних масових рлозважальних заходах, конкурсах, у розважальних программах… 

Частило Світлана Василівна – наша коллега, бібліотекар Новокиївської бібліотеки – філії також неперевершена акторка. Світлана Василівна теж пернеможець обласного конкурсу сільських та селищних книгозбірень «Бібліотечна палітра Хеорсонщини». 

Вона активний учасник, а часто й переможець,  районних конкурсів, сміло виступає в різних ролях й це їй чудово вдається. В ролі «Бібліотекарки – синьої панчохи» вона своєю артистичністю підкорила глядачів. Світлана Василівна уміло зіграла роль «Хіврі» з п´єси М.В.Гоголя «Нічь перед Різдвом» на святі професійної майстерності. «Талановита дівчина» - вигукували присутні на заході та аплодували від щирої душі.

Такі  літературні дійства – це заряд бодрості та енергії, наснаги та доброзичливості, справжнє Свято для душі !

Наші бібліотекарі - дійсно неперевершені артисти !


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *