75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

27 лютого 2015 р.

Юні - в центральній бібліотеці !


      Майбутні читачі  - учні 8 класів Каланчацької ЗОШ I-III ст. № 1 знайомляться з центральною районною бібліотекою, її книжковим фондом, відділами, її можливостями, послугами. Особливо зацікавились юні  «золотим фондом» книгозбірні, її візитною карткою – краєзнавчими ресурсами та 100 – літньою історією.
         Вчитель географії Каланчацької ЗОШ   I -III ст. № 1 Н.Л.Наумова запросила своїх учнів  по черзі, спочатку 8-А, потім 8-В, згодом і  8-Б класи відвідати центральну районну бібліотеку, познайомити дітей з документами сектору краєзнавства та народознавства.
Для дітей були організовані екскурсії  по бібліотеці, своєрідні подорожі в часі і просторі – знайомство з бібліотекарями, книжковим фондом, виставками, краєзнавчими матеріалами. Учні разом з вчителькою відвідали літературно – мистецький зал, музейну експозицію розвитку бібліотечної справи в районі, яка бере свій початок ще з далекого з 1912 року.
    З книжковим багатством, з літературними джерелами про наш край юних відвідувачів познайомили бібліотекарі О.О.Гриценко та Н.В.Яковлєва.
    Олена Олександрівна розпочала свою розповідь з питання: «Чи знаєте ви свій край? Що ви знаєте про наше селище, район, область?» - Діти відповідали, наводили цікаві факти чим славиться наш район, селище, прізвища в вдатних людей …   Далі вона детально й, в той же час, цікаво розповіла учням про пам’ятки нашого причорноморського краю, представила книжки, буклети, періодичні видання, де розповідається про наш район, ознайомила з народознавчими матеріалами, які відображають свята, традиції та обряди.

   Для майбутніх користувачів була підготовлена цікава презентація «Наш Таврійський край», діти з великою увагою та зацікавленістю її переглянули, коментували, задавали питання, обговорювали…
    Перегляд відеострічки «Про Херсонський край» викликав дуже жваве обговорення, восьмикласники взнали багато нового про свою малу Батьківщину, розповідала та коментувала відеоролик бібліотекар Наталя Яковлєва.

    А потім Наталя Василівна запросила учнів до музейної експозиції розвитку бібліотечної справи в районі.
 Діти з захопленням знайомились з експонатами, деякі вони побачили вперше, такі, як ротатор, нумератор, гасова лампа, рахівниця, чорнильниця, ручка з пером, друкарська машинка, магнітофон, програвач та грамофонна пластинка…   

З цікавістю розглядали подарунки бібліотеці до 80 – річного та 100 – річного ювілею.
Уважно роздивлялись документи перемог бібліотеки в Міжнародних проектах, яких вже налічується шість, подарунки та призи за перемоги в Всеукраїнських та обласних конкурсах …


    Діти та Ніна Леонідівна були дуже задоволені екскурсією до нашої бібліотеки, щиро дякували, просили дозволу записати їх до книгозбірні вже зараз -  не чекати до відповідного віку.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *