75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

26 лютого 2015 р.

Аналізувати, радитись, консультуватись – щоб краще працювати !


      Поступове покращення довідково - інформаційного та  культурно – дозвіллєвого обслуговування користувачів, жителів місцевих громад з використанням сучасних інформаційних технологій  - постійно в полі зору бібліотечних працівників Каланчацької централізованої бібліотечної системи.
    Ось й днями відбулась нарада бібліотекарів Каланчацького району по обговоренню планів, участі у  всеукраїнських, обласних та районних  акціях, конкурсах, проведення масових заходів по просуванню матеріалів, документів до ювілеїв письменників та поетів, видатних людей, визначних подій в країні та світі, поточних подій та проблем в  сільських та селищних книгозбірнях, відбувся цікавий та змістовний обмін думками, пропозиціями …
    З аналізом виконання основних показників,  плануванні роботи на 2015 рік, рекомендаціями  та настановами виступила методист бібліотечної системи В.А.Бабічева. Валентина Андріївна детально зупинилась по кожній бібліотеці, висловила зауваження, рекомендації, надала слушні поради по доповненню, внесенню змін та коректив.  Вона ознайомила колег з планами навчань, семінарів, практикумів, майстер – класів, які проводитимуться протягом поточного року, Валентина Андріївна також повідомила бібліотекарів району про проведення до Всеукраїнського  Дня бібліотек» районного фестивалю бібліотечних працівників «Грані бібліотечних дарувань», запросила всіх активно  готуватися та взяти участь, повідомила, що учасників чекають нагороди та цікаві призи.
    На нараді виступила заступник директора по роботі з дітьми С.О.Красновид. Світлана Олександрівна дуже детально зупинилась на участі сільських та селищних бібліотек у всеукраїнських та обласних акціях та конкурсах для дітей та підлітків, адже конкурсів та акцій у 2015 році  оголошено майже  два десятки, зокрема по  організації та проведенню Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України - 2015», сімейного конкурсу «Книга пам’яті мого роду», приуроченого 70 - річниці визволення України від фашистських загарбників, в II відкритому конкурсі літературної творчості юних у жанрі фантастики та фентезі «ФантФест», в III регіональному літературному конкурсі ім. Ю.К.Голобородька «Зачаровані Таврією», в обласних конкурсах та фестивалях «Поетичний камертон Ліни Костенко», «Світ дитинства, захищений правом», в краєзнавчому веб – квесті «В долонях степу і Дніпра», в міжвідомчому інтелектуальному турнірі «Ігри патріотів Херсонщини» та інших. Вона націлила колег на активну підготовку та проведення їх на місцевому, районному та обласному рівнях.

    Учасників наради зацікавила пропозиція щодо проведення районної акції «Квітуча садиба – квітуча громада».  Тим паче, що в районі такий досвід уже є. Співпраця бібліотеки, сільського голови  Віктора Труби та місцевої громади с. Новопавлівка сприяла перетворенню села в квітучу оазу. Застосування бібліотекою сучасних інформаційних технологій з метою заохочення, закупівлі насіння, координації, проведення конкурсу на кращу садибу - дало гарний результат, який планується впровадити сучасними бібліотеками в двох районах Херсонщини – учасниках створення піар – офісу «Сучасні бібліотеки перлини Таврійського краю».

   Підчас обміну думками, спілкування колег  надійшла пропозиція активізувати районну акцію «Читачі не йдуть до бібліотеки ? -  Бібліотека йде  до Вас».  Ця акція вже проводилась центральною районною бібліотекою, вона охопила організації, підприємства, магазини, ринок, аптеки, лікарню,  паркову зону, сквери, автостанції, перукарні, салони краси,  банки, навіть міліцію, приватний сектор, ще побували бібліотекарі  й  біля річки, зацікавили  місцевих рибалок  …     Планується, що в  літній період акція переросте в формат «Читання в бікіні»  на пляжі  в с. Хорли на березі Чорного моря. Значно збільшилася кількість користувачів, спостерігається  підвищення іміджу бібліотеки, багато цікавих відгуків та щирих подяк. Бібліотека заявила про себе як сучасна книгозбірня, яка  залюбки йде до читачів й тепер вирішено розширити географію та провести її у громадах Каланчацького та В-Олександрівського районів.  
    Жвавий інтерес викликало проведення в районі акції «Візьми дитину в свою родину!», що  спонукало  декількох подружніх пар та одиноких  жінок  взяти на утримання дітей, позбавлених батьківського піклування та створити дружні великі сім’ї.  Така акція варта наслідування та впровадження в сільських та селищних громадах.
     Дуже актуальною та конче потрібною є районна акція
«Прикордонна зона: Допоможемо, чим зможемо !» за напрямами:
 «Оточити увагою та піклуванням!» (для прикордонників – збір коштів, теплих речей, продуктів харчування, миючих засобів, книг тощо. Безпосередня допомога жителів прилеглих сіл району в різних побутових проблемах)  та  «Поможи, не будь байдужим !» (для  людей прибулих з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей – збір речей, продуктів харчування, коштів,  довідково – інформаційне та культурне обслуговування тощо)
     Для своїх підопічних методист бібліотечної системи В.А.Бабічева підготувала нові методичні матеріали, розробки, поради тощо.
    Нарада бібліотечних працівників району пройшла цікаво, змістовно, корисно. Бібліотекарі, від´їзджаючи,  щиро дякували колегам за цікаве та дуже корисне спілкування, висловили побажання – зустрічатись якомога частіше.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *