75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

23 липня 2014 р.

Юні каланчацькі читачі - успішні «бізнесмени» !


     «Мільйон – це просто !»   -   чергова перемога  Каланчацької  районної бібліотеки для дітей в обласному конкурсі  «Бізнес – школа».

Катерина Кравченко, наша активна читачка, учениця 10-А класу Каланчацької ЗОШ № 1  - переможець  в обласному конкурсі «Бізнес – школа» за проектом  «Мільйон – це просто !», посіла почесне третє місце.  Вітаємо  Переможця !
    Але все по-порядку.  На базі Каланчацької районної бібліотеки для дітей десять юних «бізнесменів» - учні 10-А класу Каланчацької ЗОШ №1 (класний керівник В.І. Обух )  протягом навчального року вчилися ефективно користуватися грошима, планувати і правильно розподіляти сімейний бюджет, знайомилися із фінансовими термінами і поняттями, взяли участь  в  кількох виїзних заняттях, проведено для них скайп - конференції та вебінари, ряд тренінгів та ділових ігор… 

Дітям було продемонстровано, як досягати фінансових цілей, вони навчилися економічним законам, а також зрозуміли, що бути сьогодні бізнесменом почесно, престижно та  дуже  вигідно.  Юним  Каланчацьким «бізнесменам» допомагали і обласні тренери - координатори проекту: КС «Народна довіра» Олена Синюк та бібліотекар обласної бібліотеки для дітей Юлія Чернієнко, вони  сприяли вихованню у своїх підопічних бізнес - потенціали,  допомогли обрати бізнес - ідеї, розвинути їх і втілити задум у справжній бізнес - план, прищеплювали навички підприємництва і постійно підтримували у своїх студентах творчу ініціативу.
 Усіх учасників проекту  запросили відвідати Херсонську обласну дитячу бібліотеку та сільсько-господарський обслуговуючий кооператив Станіславської сільської ради Білозерського району «Молочний - Дністр», які приємно вразили юних «бізнесменів», залишили дуже приємні та незабутні враження.   
    А починався конкурс дуже просто.  Всім добре відомо, у наш час, для того, щоб вижити у ринковому суспільстві кожен має бути фінансово грамотним і  починати здобувати необхідні знання потрібно з дитинства. Тому  Херсонська  кредитна спілка «Народна довіра», зрозумівши важливість економічних знань для молоді в сучасних умовах і водночас недостатність фінансової просвіти в Україні, відкрила спільно з Херсонською обласною бібліотекою для дітей ім. Дніпрової Чайки у своїх стінах бізнес - школу «Мільйон – це просто !» онлайн. Цей проект,  як пілотний  був підтриманий Департаментом освіти і науки, молоді та спорту Херсонської обласної державної адміністрації.  Першими студентами стали старшокласники міста Херсона, а  у 2013-2014 навчальному році до навчання у проекті залучились старшокласники із Каланчака, Голої Пристані, Скадовська, Чаплинки, Нової Каховки та Каховки.
          Під керівництвом професіоналів та бібліотекарів районної дитячої бібліотеки учасники склали повний бізнес - план для власної ідеї, які і були представлені перед авторитетним та компетентним журі фахівців  області.  На конкурс були відправлені чотири найкращі власні бізнес -проекти та інвестиційні плани для успішної їх реалізації в смт Каланчак  "Квітковий магазин «Розалі»" (Катерина Кравченко), «Кондитерське кафе "Сластьона"» (Валентина Михайлова), "Декупаж інтер’єру"  (Марина Сидорук),   «Супермаркет «Атлантик» (Михайло Заяц).
     Керівником  проекту Каланчацької районної дитячої бібліотеки  «Бізнес школи «Мільйон – це просто!»  на громадських засадах була призначена та успішно справилася з дорученою та відповідальною справою бібліотекар обслуговування  учнів 5 - 9 класів Валентина Володимирівна  Гончарова.

      Після закінчення навчального року найбільш старанніших молодих людей чекав «випускний»  вечір.  На базі історико - розважального комплексу «Зелені хутори Таврії» відбулося фінальне свято – бізнес перегони «На старт за мільйоном», куди були запрошені фіналісти з шести районів області  - захищали свої  творчі роботи – напрацювання, свої бізнес - проекти.  Наш Каланчацький район гідно представила Катерина Кравченко, яка посіла почесне третє місце і була нагороджена грамотою та цінним подарунком - електронною книгою -«рідером».

    А потім   всі учасники «Бізнес – школи»  взяли участь в  пошуково – пізнавальному пригодницькому квесті по історико - розважальному комплексі «Зелені хутори Таврії» та  на них чекав  смачний святковий обід та розважальна  програма.

       Сподіваємось, що в  майбутньому випускники бізнес - школи «Мільйон – це просто !» стануть дійсно успішними і фінансово забезпеченими людьми.               Нехай їм щастить ! 


2 коментарі:

  1. Дійсно сучасний креативний проект! Вітаємо Катерину з нагородою! Ввжаємо, що навчання в таких "бізнес-школах" користні для молоді, адже бізнесова діяльність відіграє надзвичайно важливу роль у житті суспільства і спрямована на його покращання.

    ВідповістиВидалити
  2. Щиро дякуємо ! Колектив нашої районної дитячої бібліотеки, дійсно, прикладає максимум зусиль і залучає всі свої можливості щодо виховання та всестороннього навчання своїх користувачів - дітей та підлітків, сміливо та впевнено, з великим багажем знань та умінь крокувати в доросле життя.

    ВідповістиВидалити

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *