75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

28 липня 2014 р.

З Днем Хре́щення Ки́ївської Русі́ — Украї́ни !


 28 липня,  у день величного християнського свята рівноапостольного  князя Володимира, відзначаємо велике свято  – День Хрещення Київської Русі - України.   
        Свято Хрещення Київської Русі -  державна пам'ятна дата в історії  Україні на честь  Хрещення України - Русі,  відзначається щорічно 28 липня  з 2008 року, воно пов’язане з підписанням Указу Президента України «Про хрещення Київської Русі – України»,  хоча  прославляє подію, що відбулась більше 10-ти століть тому.  Саме у  1026 році на Дніпрі  князь Володимир у Києві  хрестив киян.
     Хрещення  Київської Русі — процес прийняття і поширення християнства у Великому Князівстві Руському, Київській Русі.  Ключова  історична подія – масове хрещення   відбулась у 988 році  мешканців Києва, а згодом і інших міст держави  і стала ключовою і вирішальною в подальшому розвитку всієї Київської Русі.
      Хрещення пов’язане з ім’ям князя Володимира  Великого, якого наша православна церква визнала святим рівноапостольним.  З хрещенням Русі на наших землях  почала утверджуватись істинна духовність та державність українського народу, вона була  однією з набільш потужних, великих, могутніх і розвинених цивілізованих складових Європи в ті часи. Сьогодні, в наш тривожний та складний час, це величне свято об’єднує нас навколо справжньої щирої  духовної радості та святої національної ідеї. Це величне духовне свято сприяє очищенню суспільства та кожної людини зокрема, спонукає нас до поваги до вічних цінностей нашої історії. 
     Прийняття  християнства Київською Руссю стало надзвичайно великою подією, яка на віки визначила духовну долю нашої Церкви й українського народу. Ця  подія вселенського значення з  давньої давнини й сьогодні має надзвичайно велике історичне значення в історії православних традицій і розвитку українського суспільства, а також  має величезний вплив на суспільне  життя в нашій країні.

       Каланчацька центральна районна бібліотека активно долучилась до відзначення чергової річниці Хрещення Київської Русі – України. В  літературно – мистецькому залі оформлено  книжково-ілюстративну виставку «Хрещення Київської Русі – України – величне свято»  та перегляд літератури та періодичних видань «Хрещення Київської Русі – України: історія віків», де представлені цікаві  матеріали, документи та ілюстрації багатовікової історії християнства в Україні». Відділом вільного доступу до всесвітньої мережі інтернет підготовлено рекомендаційний список сайтів в «Хрещення України – Русі – свято на віки».  
    В  центральній районній бібліотеці та в бібліотеках - філіях  системи оформлені відкриті тематичні полиці по темам: «Свято дароване Богом», «Історія староруського Християнства», «Князь Володимир Великий – Хреститель Київської Русі», «Свята історія» та інші, документи розміщені на них  користуються великою увагою та попитом відвідувачів наших книгозбірень.
      Відвідувачі  центральної районної бібліотеки з задоволенням прослухали  бесіду та бібліографічний огляд біля виставки  «Хрещення Київської Русі – України – величне свято».

        Зі  святом Вас – Днем Хрещення  Київської Русі - України !
  Нехай  величне свято Хрещення  Київської Русі – України  наповнить всіх нас  своєю щедрою Божою Благодаттю, нехай примножує добробут в кожній родині, дарує міцне здоров’я на довгі літа, світлу духовну наснагу та мирне щасливе життя !




Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *