75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

30 липня 2014 р.

«Южаночка» – наші давні друзі


     Жіночий  вокальний ансамбль Партизанського селищного будинку культури «Южаночка», наш давній друг, партнер, помічник -  святкує своє перше  40 –річчя.   Вітаємо !!!
     Каланчацьку центральну районну бібліотеку  з жіночим вокальним ансамблем «Южаночка»  та її організатором та постійним керівником  Лідією Веніаминівною Крайновою пов’язує давня,  перевірена роками, щира тепла  дружба.  Наша книгозбірня  постійно проводить цикли масових заходів для різних категорій та вікових груп своїх користувачів і,  майже завжди, почесними  гостями  та активними учасниками є цей чудовий вокальний колектив талановитих  співачок.              

У далекому 1974 році, після закінчення Херсонського училища культури,  приїхала за направленням в Каланчак молодесенька,  талановита,  дуже вродлива співачка, умілий фахівець, і зразу ж очолила Партизанський селищний будинок культури, згуртувала талановиту  молодь  тодішнього  радгоспу «Партизан», створила жіночий вокальний ансамбль «Южаночка»,  який вже 40 років своїм чаруючим співом  звеселяє та надихає на гарні справи жителів не тільки району,  області, але й інших регіонів нашої країни.

Колектив «Южаночки» виявився  стабільним, йшли роки,  десятиліття,  час вносив свої корективи,  змінювався репертуар, вдосконалювалась виконавська майстерність,  а колектив, згуртований, випробуваний часом,  піднімає настрій, підбадьорює, хвилює й надає впевненості, радості життя, любові вже багатьом поколінням  любителів пісні.  В  репертуарі колективу  - патріотичні пісні, твори  про рідний край,  рідну матусю,  козацькі пісні, ліричні пісні про кохання,  українські народні пісні,  пісні українських та зарубіжних композиторів …

«Южаночка» запрошувалась та брала активну участь в районних, обласних та регіональних  конкурсах, фестивалях  «Сонячні дзвони», «Хорлівська ліра»  та інших,  в  Херсоні, Каховці,  Голій Пристані, Скадовську, Ворзелі, Трускавці, Одесі, Хорлах ….     І, майже завжди, отримують призові місця, нагороджені грамотами, цінними подарунками, а головне,  великою любов’ю та вдячністю глядачів, визнані далеко за межами району та рідної  Херсонщини.

Учасники  ансамблю  - дівчата різних професій, це Л.К.Бруяко, В.І.Калашник, Т.В.Одинець,  С.В.Гришко, Т.А.Микитюк,  І.С.Красновська,  Т.Г.Гришко та інші. Їх  всіх об’єднала  велика любовь до співу, до пісні, до музики.  А організатор та постійний керівник колективу,  Лідія Веніаминівна Крайнова, зуміла захопити, зацікавити, згуртували талановитих односельчанок, вони постійно, з великим задоволення ходять на репетиції  в спеку й холод, дощ і ожеледицю, й, навіть, в свята.


    Лідія  Веніаминівна  захопила своїм співом й жителів поважного віку, створила  жіночій вокальний ансамбль «Куцівські жіночки», який теж користується неабиякою популярністю та любов’ю у жителів місцевої громади та є учасниками багатьох  заходів в районі.
     Родина у Лідії Веніаминівни вся співуча,  сини  - Олег та Олександр, онуки – її гордість, всією сім’єю брали активну участь в  святі читацьких родин в нашій книгозбірні, підготували стенд «В нашій родині співають усі» та цикл зворушливих пісень.

А зовсім недавно за ініціативою Лідії Веніаминівни створено ще й мішаний вокальний ансамбль, в якому  співає й наш селищний Голова Володимир Калинович Зінчук та її син Олександр.

    Колектив «Южаночка» постійно співпрацює з  нашою центральною районною бібліотекою, як  партнер, помічник, вони  наші добрі, щирі друзі, беруть активну участь в засіданнях наших читацьких клубів та об’єднань за інтересами,  дарують гарні пісні  для наших читачів, виконують музичні вітання на замовлення відвідувачів книгозбірні.

      На запрошення Новопавлівської  бібліотеки – філії  «Южаночка» разом з активом центральної бібліотеки провели  в селі літературне свято «Земля могутня силою батьків» по книзі М.Баліцької  «Татові».
Наші друзі тепло привітали  нашу бібліотеку з 100 - річчям, заспівали гарних пісень, зворушили душі учасників ювілейного дійства та  гостей свята.
       Від щирого серця вітаємо  нашу шановну  «Южаночку»  та  Лідію Веніаминівну з прекрасним  ювілеєм, зичимо  подальшого творчого натхнення, злагоди, тепла, взаємної  підтримки та щирої дружби  в  колективі, нових гарних творчих знахідок, великих успіхів, заслуженого визнання,  піснею підкорених тисячі й тисячі  вдячних  глядацьких  сердець.  Нехай пісня звеселяє й надихає на добрі справи.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *