75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

28 березня 2014 р.

КРАЄЗНАВСТВО - БІБЛІОТЕКА - ГРОМАДА


Черговий семінар – тренінг для  бібліотекарів  книгозбірень району днями відбувся в центральній  районній бібліотеці по темі популяризації краєзнавства, присвячений 70 – річчю утворення Херсонської області та 70-річчю визволення від фашистських загарбників.

      Семінар відкрила директор бібліотечної системи Надія Василівна  Федкевич, вона представила нового працівника Новоолександрівської філії Наталю Осипчук, привітала бібліотекаря Привільської філії Аллочку Папко з виходом на роботу після відпустки в зв’язку з пологами та доглядом за дитиною, далі Надія Василівна зупинилась на важливих поточних задачах бібліотечної системи, зокрема участі  книгозбірень в районних, обласних та Всеукраїнських акціях, конкурсах, присвячених видатним датам поточного року, участі в Тижні молодіжної книги, приуроченого  Всесвітньому дню книги і авторського права,  наведенні весняного порядку  та висадженні квітів в приміщеннях бібліотек – філій та  на прилеглій території біля будівель книгозбірень та інших  поточних питаннях.


    Цікаву консультацію колегам по темі ”Краєзнавча, національна та  патріотична  діяльність  сучасної  бібліотеки”  підготувала методист Валентина Андріївна Бабічева. Вона детально зупинилась на складових  краєзнавчої діяльності сільських  книгозбірень,  дала  й письмові рекомендації з цього питання - одного з найголовніших напрямів роботи бібліотек.

    Про відзначення знаменних і пам’ятних дат, історичних і культурних знакових подій в житті  області, ювілеїв уродженців  краю та видатних діячів, життя  яких пов’язане з Херсонщиною методистом був представлений огляд  «Сузір’я імен».
      До семінару – практикуму було підготовлене краєзнавче турне «Херсонщина – перлина півдня», яке складалось з трьох турів – історичного, природничого та літературно – мистецького.  Дві команди бібліотекарів книгозбірень району  активно змагались між собою на знання історії та сьогодення рідного краю. Команда – переможець була нагороджена сувенірами.

     В обміні досвідом «Моя бібліотека – сучасна книгозбірня» взяли участь майже всі філії. Цікаво представили свою бібліотеку Лариса Шаваровська, бібліотекар з Новопавлівки, Світлана Частило з Новокиївки, Олена Ляшко з Мирного, Світлана  Мазуренко з Олексіївки та інші.
     Отримали  бібліотекарі й домашнє завдання – підготуватися до районного конкурсу – фестивалю професійної майстерності «Каланчацька бібліотечна мозаїка – 2014»  з нагоди  свята - Всеукраїнського Дня бібліотек.

     З новими планами, задумками, інноваціями роз’їхались колеги по домівкам, отримавши з центральної бібліотеки  ще й нові,  гарні, цікаві книжки для своїх користувачів.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *