75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

19 жовтня 2012 р.

2004 рік: Перший інтернет на Каланчацькій землі

                                                                                           До 100 - річчя Каланчацької бібліотеки.


2004 рік увійшов в історію району та й області, як створення в Каланчацькій центральній районній бібліотеці - єдиній серед районів Херсонщини, першого інтернет – центру, безплатного загальнодоступного для всіх жителів та гостей краю. Це був прорив в світовий інформаційний простір, було забезпечено конституційне право жителів громади на вільний доступ до світових інформаційних ресурсів.

Це сталося завдяки перемозі Каланчацької ЦБС в конкурсі
    проектів Посольства США в Україні «Інтернет для  публічних бібліотек - LEAP» - IV, отримано Грант та успішно впровадження проект.

    Одним єдиним дотиком пальця і весь світ – на долоні, відкрито вікно в  всесвітню мережу інтернет,  в незнайомий, загадковий, цікавий, такий далекий та вже близький, незрозумілий та вже доступний світ інформації.



Договір про співпрацю Каланчацької ЦБС з Посольством США В Україні було підписано в Посольстві США в Україні 28 квітня 2004 року радником Джаннет Демерей та директоом Каланчацької ЦБС Надією Федкевич, підписаний договір вручив в урочистій обстановці сам Посол США в Україні Джон Гербст.


Урочисте відкриття інтернет – центру запам’ятається жителям району, гостям театралізованого свята надовго, матеріали та документи про відкриття, роботу, успіхи та здобутки зберігаються в музейній експозиції розвитку бібліотечної справи в Каланчацькому районі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *