75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

18 жовтня 2012 р.

Пам’ятаймо наших ветеранів !

                                                                                        До 100 - річчя Каланчацької бібліотеки.


День за днем, крок за кроком, минуло 100-ліття з дня  утворення  першої бібліотеки на Каланчацькій землі.




За великими і малими справами, за повсякденням та великими успіхами і перемогами стоять люди, які присвятили своє життя бібліотечній справі.
Прізвища перших бібліотекарів, хто стояв у витоків бібліотечної справи, на превеликий жаль,  не збереглися.

Відомості про прізвища та фотографії представлені у нас починаючи з 50 років минулого століття. Так у 50 – 80 роках не рахуючись з особистим часом працювали справжні ентузіасти бібліотечної справи Л.Д. Лебідь, В.А.Глушко, незмінна завідуюча аж до 1988 року Н. Л. Кравченко, Л.К. Кустодінчева. Н.М. Кручаненко, О.К.Біган, С.І. Плєва, Н.О.Цілинко та інші.

Це вони в нелегких умовах становлення бібліотечної справи в районі шукали й знаходили шляхи до розуму та серця кожного читача, прищеплюючи любов до книги.


Багатьох вже немає серед нас, але ми пам’ятаємо їх, чомусь навчаємось з їх досвіду,  ми вшановуємо їх пам’ять...


 Матеріали  та детальну інформацію про  ветеранів бібліотечної праці  Каланчацької бібліотеки розміщено  в музейній  експозиції розвитку бібліотечної справи в Каланчацькому районі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *