75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

8 жовтня 2010 р.

СВІТ ПОЧИНАЄТЬСЯ З КРАСИ ...

Світ починається з краси …
Нехай вона й продовжить світ ! Чарівний світ мистецтва…
Справжнє мистецтво неможливо розкласти по полицях.
Справжнє мистецтво це спалах душі і долі, це всеперемагаюча весна світу.
В центральній бібліотеці більше трьох років тому створено відділ мистецтв. За цей и період відділ накопичив багато цікавого, надав можливість творчим людям проявити себе, показати свій талант, можливість самовдосконалення, навчання, обмін досвідом.... Відділ створює прекрасні умови користування книгами, нотними виданнями, енциклопедіями та довідниками, альбомами з картинами художників та скульпторів, друковану продукцію про історію архітектури, декоративно-прикладного мистецтва та ін. І звісно цим залучаємо наших відвідувачів до культурної спадщини. Для них у затишному відділі мистецтв відбуваються цікаві зустрічі: виставки - презентації творчості окремих митців, музичні години, виставки – вернісажі, експозиції художників та майстрів народної творчості, тематичні бесіди та вечори – зустрічі з творчими людьми краю...
Кожен бажаючий має змогу ознайомитись з виставками матеріалів присвячених ювілейним датам видатних митців, а також взяти участь в експозиції власних творів мистецтва: вишивка, різьблення, ліплення, а також колекції монет, альбомів та інші види мистецтва. Під час таких зустрічей обговорюються надбання та проблеми, а також надаються поради від досвідчених майстрів, які до речі, приїздять до нас на заходи.
Новою та пріоритетною формою роботи з користувачами є проведення віртуальних подорожей в Інтернет-центрі нашої бібліотеки. Сучасна молодь також має змогу дізнатись про різні неформальні рухи тобто про молодіжну субкультуру, а це – репери та хіп-хопери, готи, панки, емо та рокери. І кожен з цих рухів має свою культуру, мову, символіку, традиції. Днями в відділі мистецтв експонувались вишиванки Маргарити Молдован, бібліографа бібліотеки.Можливо талант майстра – це гени, а ще й скарбниця найцінніших родинних традицій, вміння їх берегти й бажання своїми витворами дарувати радість людям. Саме таку радість подарувала нашим читачам Маргарита Молдован, представивши витвори мистецтва на виставці – презентації „Вишиті мрії”. Маргарита Миколаївна за фахом педагог-філолог, але вже багато років є працівником центральної бібліотеки. Саме в бібліотеці вона почала відкривати свої таланти. Перша її нагорода за прекрасні вишиванки була грамота як учаснику обласної виставки народних ремесел „Каховський ярмарок”, а в цьому році Маргарита Миколаївна була нагороджена дипломом за участь у виставці на честь 216 річниці заснування селища Каланчак грамотою та подарунком селищного Голови.
Тож, якщо ви наділені невичерпною фантазію, чародійним доторком до всього, що відкрила нам Матінка - Природа, а може ви просто мрієте реалізувати власні творчі фантазії ?
Ласкаво просимо до нас – у відділ мистецтв, у світ пізнавального, а головне – цікавого дозвілля!

Завідуюча відділом обслуговування
Олена Гриценко.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *