75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

7 жовтня 2010 р.

Бібліотекар з нашої Новопавлівки - гордість Херсонщини !

Лариса Миколаївна Шаваровська - гордість Каланчацької ЦБС, а тепер й всієї Херслонщини !
Бібліотекар Новопавлівської бібліотеки - філії – переможець в обласному фестивалі сільських бібліотек "Бібліотечна палітра Херсонщини". В 2007 році - віце - бібліоміс "Сільська бібліотека" в Херсонській області.
Вона професіонал вищої кваліфікації, закінчила Київський державний інститут культури ім. О.Є.Корнійчука з відзнакою, людина з великої літери, душа, ентузіаст бібліотечної справи.
Дуже авторитетна людина в селі, не один масовий захід в сільській громаді не проводиться без її участі, сценарію, безпосередньої допомоги.
Книгозбірня не тільки активний учасник, а часто й переможець районних, обласних та всеукраїнських оглядів, конкурсів, акцій. Дуже гарно вишиває,пече торти, сервірує святкові столи, за велику працю має багато нагород.

Бібліотека, завдячуючи сільському Голові Віктору Трубі, сьогодні займає просторе приміщення – три великих, світлих, дуже гарно оформлених кімнати, з опаленням, освітленням на другому поверсі в будівлі дитячого садка.
Сільська книгозбірня -центр одержання інформації, культури, цікавого спілкування та змістовного дозвілля.

Бібліотекою було досліджено багато українських народних традицій, обрядів, зокрема:“Криниченька”,“Весілля”,"Колодій",“Толока”,“Перший сніп”,“Весна – красна”. Обряд "Толоки" навіть інсценовано в сільському будинку культури.
Залюбки відвідують жителі села бібліотечний клуб за інтересами “Альтаїр”, створений п´ять років тому за ініціативи бібліотекаря та сільського Голови Віктора Труби, який є його активним учасником. На чергове заняття клубу кожної п´ятниці в будь-яку погоду поспішають місцеві поети, письменники, любителі та шанувальники літературного слова, самодіяльні художники, вишивальниці, люди закохані в прекрасне.
Бібліотека завжди в пошуку,завжди в гущі цікавих подій, вона користується великим авторитетом в селі. Новопавлівська – краща сільська книгозбірня Каланчацької ЦБС !
ЇЇ девіз: "Якщо у вашому житті настала чорна смугане сумуйте, усміхніться
і пам'ятайте, що зовсім скоронаступить біла смужка. І все буде добре !"
Вітаємо з перемогою ! Так тримати !

З повагою
Директор Каланчацької ЦБС
Надія Федкевич.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *