75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

6 жовтня 2010 р.

„Бібліоміст” - об'єднує серця жителів району з усім світом !

Днями відбулась Презентація проекту „Бібліоміст” в нашому районі і урочисте свято Інтернету на базі центральної, районної бібліотеки для дітей, Мирненської селищної, Новопавлівської та Новокиївської сільських бібліотек – філій.
Завдячуючи програмі „Бібліоміст” невпізнанно змінилось життя в селах нашого району, п’ять книгозбірень вже безкоштовно надають доступ користувачам до світових інформаційних ресурсів і допомагають орієнтуватися в них. В центральній районній бібліотеці відбулась Презентація проекту програми “Бібліоміст” за сприяння Ради міжнародних наукових винаходів та обмінів (IREX) в бібліотеках нашої системи.
В районній дитячій книгозбірні:

23 вересня 2010 року районна дитяча бібліотека святкувала два свята: ювілей дитячої бібліотеки та відкриття Інтернету. Святково прикрашена площа біля бібліотеки, лунає музика, на святі - почесні гості: регіональний представник програми „Бібліоміст” пані Людмила Ямщикова, голова райдержадміністрації Шептура М.А., голова райради Котелевич М.М., секретар селищної ради Харченко О.Ф. начальник відділу культури і туризму Лапенко І.М., заступник директора обласної дитячої бібліотеки П опова Н.Ф., зав.відділом бібліотечного прогнозування та інновацій Бондаренко Д.Г, директор Каланчацької ЦБС Н.В.Федкевич - автор та керівник проекту, директор Білозерської ЦБС Л.Л.Шишкіна – переможець конкурсу „Бібліоміст” Пілот 2, представники всіх шкіл, ДЮЦ, дитячих садочків, підприємці, меценати, багато – багато читачів, дорослих та дітей.
Хлібосольством і гостинністю
Знаменитий наш Каланчацький край
Для гостей дорогих і пісні українські,
І запашний наш святковий коровай
Святковий коровай було вручено куратору програми „Бібліоміст” в Херсонській області пані Людмилі Ямщиковій Ювілей, свято – то завжди вітання, подарунки, сюрпризи.
Від імені кращої читацької родини бібліотекарі приймали вітання від сім’ї Стародуб Т.І. разом з наймолодшими читачами дитячої бібліотеки Олександром та Андрійком, вітання дитячого садка „Казка”.
Теплі слова ведучими – Ольгою Гавран та Євгеном Дубляк були сказані про ветерана дитячої бібліотеки Лебідь Л.Д, яка присвятила бібліотечній справі все своє життя, про неї можна сказати: Для неї книга світло дня,
Для неї книга – зорі ночі ...
Її сім’я, її рідня,
Її розум, серце й очі...

Скільки дитячих сердець пересіялось через її руки і душа, скільки широких шляхів відкрила вона для найменших, скільки збережено нею книг – скарбів мудрості. Вона переступивши поріг дитячої бібліотеки пропрацювала в ній майже 40 років. Квіти, подарунки, слова вдячності приймала ветеран бібліотечної справи. Кульмінаційним моментом свята було перерізавання святкової стрічки – куратором програми „Бібліоміст” Ямщикової Л. та головою райдержадміністрації Шептурою М.М

Гості свята ознайомились з цікавою програмою скайп (SKYPE), яка дозволяє спілкуватись через мережу Інтернет зі своїми однолітками, друзями, рідними з будь-якої частини земної кулі. Сюрпризом для читачів було спілкування в програмі скайп через мережу Інтернет з херсонською письменницею Ніжеголенко Валентиною Михайлівною та юними користувачами Херсонської обласної бібліотеки. Діти під час спілкування не тільки чули голос, а й бачили саму письменницю, задавали питання: коли вийшла перша збірка, звідки черпаєте теми для свої творів, які творчі плани на майбутнє та інші. Після спілкування автор передала Каланчацьким читачам свою збірку творів.
Юні користувачі пишаються своєю бібліотекою !

Директор ЦБС
Надія Федкевич.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *