75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

25 серпня 2010 р.

Каланчацька Ц Б С - переможець міжнародного конкурсу !




Каланчацька централізована бібліотечна система знов перша серед районів Херсонщини виграла новий Грант ! Це виграш в конкурсі по програмі „Бібліоміст” Ради Міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX)
Метою конкурсу є підтримка ініціативних публічних бібліотек у впровадженні на їх базі нових бібліотечних послуг для користувачів з використанням вільного доступу до Інтернету.

Наша бібліотечна система у відповідності до проекту вже отримала технічне обладнання,програмне забезпечення, створила Інтернет – центри на базі центральної районної бібліотеки, районної бібліотеки для дітей, Мирненської селищної та Новопавлівської сільської бібліотек – філій ЦБС.
Серед переможців конкурсу „Бібліоміст” проведено міні - конкурс „Експериментальні сайти” і одним з трьох переможців в Україні стала наша Новокиївська бібліотека-філія, яка також отримала технічне обладнання - чотири комп’ютери з принтером/сканером, програмне забезпечення та підключено до всесвітньої мережі інтернет.
Реалізація цього інноваційного проекту надасть можливість перетворити п’ять бібліотек району в дійсно центри одержання інформації, центри культури та спілкування, психологічної підтримки та цікавого змістовного дозвілля, що дозволить долучити жителів району до світових інформаційних потоків, посилити демократію.
Завдячуючи програмі „Бібліоміст” п’ять книгозбірень району вже надають читачам доступ до світових електронних ресурсів і допомагають орієнтуватися в них, відіграють велику роль навігації інформаційних ресурсів, укладають списки сайтів з окремих актуальних питань для всіх категорій та вікових груп читачів, надають безліч цікавих інших сучасних послуг, зокрема вести віртуальне індивідуальне спілкування, листуватись в чатах, електронною поштою чи ICG, обмінюватись повідомленнями з колегами... Відвідувачів дуже зацікавила програма скайп (или Skype), яка дозволяє спілкуватись через мережу інтернет зі своими колегами, друзями, ріднею з усього світу дивлячись в обличчя співрозмовника та чуючи його голос …
Таким чином буде забезпечене їхнє конституційне право на вільний доступ до джерел інформації, одержання допомоги у підвищенні освітнього рівня, забезпечення діяльності на допомогу освіті, культурі та змістовного дозвілля.

Сьогодні бібліотека - це світ нових можливостей !
За що ми щиро дякуємо програмі „Бібліоміст” !

Директор Каланчацької ЦБС
Надія Федкевич.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *