75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

21 січня 2022 р.

Сила в єдності!

 
   
 
22 січня 1919 року в Києві на Софійському майдані сталася визначна подія в історії нашого народу – урочисте проголошення Акту Злуки: в єдину українську соборну державу об'єдналися Українська Народна Республіка і Західно - Українська Народна Республіка.
   З метою вшанування цієї важливої  дати,  виховання національної свідомості молоді і поглиблення знань про iсторичний факт злуки українського народу  відбулася Година спілкування «Соборність  України – соборність наших душ» в клубі «Старшокласник» в Каланчацькій центральній бібліотеці.
   Керівник клубу Лариса Шаваровська привітала  учасників заходу, учнів 10-Б класу ЗОШ №2 (класний керівник С.А. Куюн ), які завітали до книгозбірні  разом з завідувачкою шкільною бібліотекою Ларисою Смолієнко, з  першою  зустріччю в новому році і  перейшла до основної теми зустрічі – Дня Соборності.
   Сама ідея соборності постійно жила в душах українців, цю думку підтверджує і подія, що відбулася 22 січня 1990 року, коли  вшановуючи День Злуки 1919 року, мільйони українців стали з синьо-жовтими прапорами у живий ланцюг від Києва  до Львова, аби  показати духовну єдність мешканців «сходу» і «заходу» України,  як запоруку існування єдиної, соборної  демократичної  України.
    У розмаї жовто-синіх знамен творився переддень незалежності, а вже незабаром Україна стала вільною, проголосивши 24 серпня 1991 року Акт незалежності.
   Соборність – це символ  боротьби за волю та незалежність, символ порозуміння між людьми. Соборність –це часточка надії і віри у світле майбутнє. Відзначення Дня Злуки сьогодні важливе, як ніколи. Це свято  нагадує нам про те, що лише в єдності ми маємо силу, лише разом зможемо подолати всі біди та нещастя, які випали на долю нашого народу.
    Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.      
   Плекаймо все, що працює на ідею загальнонаціональної єдності, повсякчас пам’ятаючи про незліченні жертви покладені на вівтар незалежності, соборності і державності.
   Старшокласники з цікавістю переглянули  короткі, але  інформаційно насичені ролики про найкрасивіші міста та місця України, культурно – історичні пам’ятки та шедеври створені природою і  з задоволенням створили власний живий ланцюг єдності.    До підготовки заходу долучилась завідувачка відділу обслуговування Олена Гриценко, яка підібрала тематичний перегляд літератури «Одна Батьківщина і двох не буває» і створила відеопрезентацію  книжок на тему соборності та її роль і значення в суспільно – історичному житті України.
     Всім українцям сердечно бажаємо міцного здоров’я, щастя, добра, миру, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє України!
    З Днем Соборності!




Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *