75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

6 грудня 2021 р.

Згадаймо наших Героїв !

 
   Сьогодні  наша держава святкує День сили й могутності української армії –
День Збройних сил.
    Цього дня в перший рік незалежності Верховна Рада ухвалила Закон «Про Збройні сили України». А 1993-го цю дату проголосили національним святом як нагадування про незламність духу українських захисників.
    Дню Збройних сил України присвячена книжкова виставка «На захисті України» оформлена в літературно – мистецькій залі Каланчацької центральної бібліотеки. Вона вшановує всіх хто оберігає  українські  кордони, цілісність, неподільність та єдність нашої країни.
   Ось уже 30  років Збройні сили України стоять на сторожі територіальної цілісності і незалежності нашої держави. За ці  три десятиліття сталось багато суперечливих подій. Українська армія пройшла шлях від третьої за чисельністю армії Європи, до повністю розграбованої  і знову відродженої , обстріляної і обпаленої війною.
    Війна на сході України триває, вона вже  забрала тисячі життів і ще більше людських доль зруйнувала. Пам’ятати усіх, кого ворожі обстріли навіки вирвали з обіймів рідних,  обов’язок українців. Світлій пам’яті загиблих земляків  присвячено хронограф «Хай  не згасає пам'ять про героїв». Ролик – реквієм  до Дня Збройних сил України в рамках клубу «Старшокласник»  створила керівник клубу Лариса Шаваровська.
    Вдивіться в мужні обличчя  наших  загиблих  героїв, в їхні мудрі і спокійні очі. Володимир Серебринський, Олександр  Береза, Юрій Іржик.  Це вони своїми грудьми  закрили країну від ворожих «градів».
   Хай не вмирає пам’ять про  героїв, яку ми  плекаємо із вдячністю за можливість жити під мирним небом.  
  Нині ми, українці,  дякуємо кожному  воїну за те, що в нашому цивільному житті маємо змогу навчатися, працювати, відпочивати, піклуватися про родини, мирно розбудовувати нашу країну.
   Дякуємо вам, захисники й захисниці, за вашу хоробрість, силу й безмежну любов до Батьківщини.
   Пам’ятаймо кожного, хто у цій боротьбі поклав своє життя за наш мир і спокій.
     З  Днем Збройних сил України!



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *