75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

30 листопада 2021 р.

Краєзнавчий маршрут Каланчацьким краєм



 

Люблю тебе, мій рідний краю! 
    З незапам’ятних часів у багатьох народів  зародилася традиція  усної творчості, яка дбайливо передавалася з вуст в уста, від покоління до покоління. Переживши багато століть легенди та перекази  і сьогодні дивують нас глибоким змістом і поетичністю. З плином століть вони стали  оповитою серпанком романтизму альтернативною історією народів.
   Легенди – це безцінні  скарби,  які  зберігають, збирають і записують. На відміну від переказів, вони  менш достовірні, у них допускається вигадане, фантастичне, магічне й неймовірне. Але разом  з тим, легенди  не є пустими вигадками і поштовхом до їхнього народження  стають реальні  події
  Уявіть собі, яким же благодатним краєм для творення легенд є наше рідне  Північне Причорномор’я!  Цими неозорими, розлогими степами прокотилися  кіммерійці, скіфи, греки, сармати, готи, гуни, хозари, печеніги, половці, турки. А скільки звитяги і крові  бачила сива степова ковила в козацьку добу!
   Каланчацька центральна бібліотека  давно збирає поетичні оповідки про історичні події та усні народні оповідання про різні чудесні пригоди що відбувалися в нашому краї і нагромадилась їх вже чималенька тека.
  Для того щоб ознайомитися зі скарбами Каланчацької  книгозбірні мали можливість всі бажаючі  бібліотекарки відділу обслуговування за ініціативи  Ольги Качур об’єднали краєзнавчі матеріали   в  відеоцикл «Люблю тебе, мій рідний краю»,  який складається з п’яти фрагментів: «Каланчак. Кургани», «Походження  скіфів. Кургани старійшини», «Кам’яний міст. Ахіллів біг», «Скіфський мак. Турецька троянда», «Священні лелеки. Купальниця».
    Кожен народ має свої легенди. Легенда –  важливий  елемент національної самоідентифікації людини, інструмент, що пов’язує кожну особистість з історією становлення її нації. Тож запрошуємо  переглянути відеоцикл «Люблю тебе, мій рідний краю», сподіваємося  він буде цікавий і корисний.
  Звертайтесь до Каланчацької центральної бібліотеки, у своїх фондах вона має багато дослідницької історичної та краєзнавчої літератури від невеликих брошур до фундаментальних досліджень на кшталт книги Анатолія   Харченка «Каланчак та його околиці».
  Пізнаваймо рідний край разом!







 




Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *