75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

1 вересня 2021 р.

День знань у Каланчацькій центральній бібліотеці !

 

    День знань у Каланчацькій центральній бібліотеці для майбутніх читачів!
     Першим шкільним дзвоником, білими бантами і яскравими букетами квітів завітала до нас осінь.
    Перше  вересня урочистий та хвилюючий день у житті  дітей і дорослих. Ми всі до нього причетні, в ролі школярів, вчителів, батьків чи  хоча б колишніх учнів, адже всі ми родом з дитинства і всі навчалися у школі.
    День знань завжди відрізняється яскравістю вражень і переживань, новими надіями і несподіваними зустрічами. Цього року,  щоб свято 1 Вересня для дітей стало незабутнім,  доклали зусиль і  бібліотекарки центральної книгозбірні  Каланчацької громади, до якої  завітали учні 6-В класу, класний керівник  Л.М.Шаповалова, 7-А класу, класний керівник  Н.В. Капленко та 4-В класу, класний керівник   І.М. Балан ОЗ "Каланчацький ЗПЗСО №1".
   Знайомство з бібліотекою почалося з методичного відділу,  де  учнів зустріла бібліотекарка Ірина Добровольська. Вона коротко переповіла історію появи комп’ютерів і інтернету в книгозбірні і про те, як саме це вплинуло на роботу закладу культури. Розвиток інтернету стрімко змінює світ, користувачів, бібліотекарів і бібліотеки.
     Сьогодні центральна бібліотека  має свої блоги, розроблені  на основі нових сучасних інформаційних технологій, де розповідається  про книгозбірню і містяться матеріали з історії, культури, народознавства, краєзнавства  та  інших сфер діяльності та сторінку в соцмережі Фейсбук, де оперативно подається інформація про всі бібліотечні  події.
   Продовжила подорож книгозбірнею бібліотекарка комплектування, обробки, обліку та інвентаризації книжкового фонду Каланчацької ЦБС Маргарита Молдован, детально розповівши про шлях книги в бібліотеці, підписку періодичних видань та джерела комплектування фонду ЦБС.
   Естафету знайомства прийняла бібліотекарка відділу абонементу Лариса Шаваровська. 
   Вона  ознайомила гостей  з правилами  користування бібліотечними послугами, про те,  чим відрізняється абонемент від інших відділів книгозбірні, про розташування літератури на полицях, відзначення активних читачів та клуб «Старшокласник»,  яким пані Лариса керує. На завершення бібліотекарка висловила побажання трішки підрости і приходити до  книгозбірні  для дорослих та юнацтва читачем і учасником клубу «Старшокласник».
   На останок  школярі і вчителі завітали до літературно – мистецької зали Каланчацької книгозбірні, де їх радо зустріли бібліотекарки  Олена Гриценко і Наталя Яковлєва.
  Як водиться в культурному товаристві все почалося з взаємних вітань, але ж каланчацькі бібліотекарки – це супер! Навіть в такій буденній  ситуації проявили творчий підхід і принагідно розповіли про вітальні звичаї різних народів світу.  Діти  охоче повторювали рухи  і  торкалися один одного ліктями і  колінцями, махали руками і зрештою за українським звичаєм потисли один одному руки і обнялися.
   Пані Олена розповіла про особливості роботи  літературно – мистецької зали, адже тут не тільки читають, а засідають бібліотечні клуби, проходять репетиції і великі заходи, працюють користувачі за комп’ютерами і відбуваються кінопокази. Також  Олена Гриценко звернула увагу гостей  на виставки присвячені ювілейному дню народження України, рідній мові та Херсонщині. В беззаперечній красі Батьківщини діти пересвідчилися переглянувши відео «Туристична Україна» , яке почалося з двох унікальних природних об’єктів  Херсонщини – Олешківської пустелі і Лемурійського озера.
   Наталя Яковлєва, приєднавшись до розмови, розповіла  історію утворення держави Україна, про ментальні риси нації, красу нашої мови,  багату культурну спадщину, архітектуру та мистецькі надбання. Велич,  талант, могутність, незламність української нації засвідчило відео «7 чудес  України», яке школярі переглянули  разом з працівниками бібліотеки.
    Гості книгозбірні залюбки складали пазли, відповідали на питання бібліотекарів, називали народні і державні символи України та співали пісень.
    Закінчилася зустріч  Гімном України, який разом заспівали  діти і дорослі, що є абсолютно логічним, бо це наша держава, наша країна, яку ми, українці,безмежно любимо.
   На прощання всі присутні обмінялися  словами вдячності і найкращими побажаннями.
    Бібліотека рада знайомству! Успішного і щасливого навчального року!
  З Днем знань!
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *