75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

19 серпня 2021 р.

В Каланчаці –свято фотомистецтва!


 Вперше в нашому селищі
свято фотомистецтва!
   19 серпня відзначається свято усіх фотографів та поціновувачів фотомистецтва – Всесвітній день фотографії. Він був заснований за ініціативою австралійського фотографа  Корскі Ара і відзначається з 2009 року.
   Каланчацька центральна книгозбірня включившись в регіональний іміджевий проєкт «Літні пригоди в бібліотеці або Бібліотечне рандеву», започаткований Херсонською обласною універсальною науковою бібліотекою ім. Олеся Гончара,   відсвяткувала  Всесвітній день фотографії разом з односельцями в багатолюдному центрі селища, провівши акцію – позитив  «STOPкадр».
   Фотографія,  яка сьогодні міцно утвердилася практично у всіх сферах нашого життя, має давню історію.
Першим практичним способом фотографування вважається дагеротипія – процес отримання зображення на металевій пластині. Вона була створена на початку 1820-х років французьким винахідником Жозефом Ньепсом, однак носить ім’я Луї Дагера, оскільки саме йому вдалося отримати зображення і зафіксувати його на мідній пластині, покритій сріблом.
Про цей випадок  та багато інших цікавих фактів дізналися мешканці Каланчака від допитливих і всезнаючих бібліотекарок.
   Технічний прогрес не стоїть на місці, у наступні роки багато вчених продовжувало вдосконалювати процес отримання фотографій, використовуючи різні матеріали і реактиви.
    У 1861 році Джеймс Максвелл зумів відтворити кольорове фото, а винахід у 1981 році компанією «Sony» цифрової камери, дозволило робити цифрові фотографії і відмовитися від традиційної фотоплівки. Завдяки  цьому винаходу сьогодні за день в світі робиться більше фотографій, чим за все ХІХ століття
    Організатор  акції – позитиву «STOPкадр» Наталя Яковлєва підготувала  тематичну пізнавальну  вікторину, разом з помічницями Оленою Гриценко і  Ларисою Шаваровською  перетворювалися на фотомоделей, яких знімали перехожі, пропонували селфі і перевтілення в образи відомих українців. Напевно можна сказати, що бібліотекарки креативно сприяли популяризації  молодого свята.
    Працівниці Каланчацької центральної книгозбірні стверджують –  Всесвітній день фотографії – це свято всіх, хто любить фотографувати і фотографуватися, а значить подія неймовірно яскрава і позитивна. Тому сьогодні сміливо беріть до рук  фотокамери, смартфони, фотоапарати і  увіковічнюйте  незабутні моменти і фантастичні краєвиди!
    Долучайтеся до загадкового світу фотографії та залучайте до нього своїх друзів і близьких!
  З Всесвітнім днем фотографії!  
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *