75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

19 квітня 2021 р.

Довкілля неповторна казка …

 

Всеукраїнський день довкілля…     У третю суботу квітня, починаючи з 1999 року в Україні відзначають Всеукраїнський день довкілля, згідно з  Указом Президента України «Про День довкілля» від 6 серпня 1998 року  на підтримку ініціативи Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України і громадських природоохоронних організацій.
    Головна мета  Дня довкілля  – привернути увагу громадськості до екологічних проблем держави, спонукати якомога більше людей до активних дій, аби не допустити, щоб навантаження на природні екосистеми сягнуло своєї критичної межі.
       А що ж таке довкілля?  На це питання дають відповідь  бібліотеки-філії Каланчацької централізованої бібліотечної системи. Довкілля – це всі  живі та неживі об’єкти, що природно існують на Землі і які треба оберігати від нас самих.
     Привільська  книгозбірня звернулася до односельців підтримати  екологічний заклик «Довкілля неповторна казка, тож бережи його будь ласка!» і долучитися до акції по благоустрою  рідного села.  
     Вода, повітря, земля, флора та фауна – це все довкілля, на стан якого впливає багато чинників – від кинутого на землю папірця чи недопалка  до величезних сміттєзвалищ і  труб промислових підприємств, що отруюють повітря, від зірваних первоцвітів до вирубаних гектарів лісів.(Новопавлівська філія,
open- air «Природа вчить та виховує»).  
     Головну загрозу довкіллю становить людина – її байдужість, безкультур’я і безмежна жадібність. Саме тому заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища – очищення водних джерел, озеленення територій, прибирання стихійних сміттєзвалищ, збереження заповідних об'єктів, поширення екологічних знань мають таке важливе значення. (Гаврилівська  книгозбірня, віртуальна екскурсія «Любити, цінувати, охороняти»).
    Бібліотекарі Каланчацької бібліотечної системи закликали односельців  долучитися до Всеукраїнського дня довкілля, слідкувати за своїми діями, формувати власне відповідальне ставлення до природи , щоб наша загальна  домівка ставала кращою і затишнішою.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *