75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

25 березня 2021 р.

Пам’ятник кримчанам – учасникам АТО

 
        Пам’ятний знак  “Кримчанам, які загинули  в боях за єдність України”.     
       26 листопада 2016 року відкрито Меморіальний знак  “Кримчанам, які загинули в боях за єдність України” недалеко від траси Е-97, на автошляху Каланчак-Армянськ, біля села Ставки Каланчацького району, на відстані 6 км від адміністративного кордону з тимчасово окупованою АР Крим.
       Пам’ятник присвячений уродженцям Криму. На ньому викарбовано 21 ім'я жителів Криму, які загинули у боях з російським агресором на Сході України протягом 2014-2016 років, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України.
      Меморіал встановлено на місці, де в березні 2014 року постав перший блокпост, на якому несли службу військовослужбовці-десантники. На одній з плит викарбуване ім'я Олексія Крементаря.    
      Пам’ятний знак являє собою збільшену копію ордена Хреста Симона Петлюри, встановлену на кам’яному постаменті. Уздовж монумента розміщені гранітні брили з іменами 17 кримчан, загиблих у боях з російським агресором на Сході України. Біля пам’ятного знака також встановили 8-метрову щоглу з державним прапором України.
      Меморіальний об’єкт побудований на кошти благодійного фонду “Героїка”.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *