75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

25 березня 2021 р.

Пам’ятник десантно-штурмовій бригаді

 

    Пам’ятний знак 79-й окремій десантно-штурмовій бригаді  встановлено на межі з АР Крим.   
   28 травня 2018 року в Каланчацькому районі відбулася подія, яку сміливо можна назвати подією державного значення. Поблизу села Ставки на місці першого блок-посту на кордоні з анексованим Кримом відбулося урочисте відкриття пам’ятного знаку 79-й окремій десантно-штурмовій бригаді, яка 02 березня 2014 року першою вступила на захист рідної землі.
       Його встановлено поруч з меморіалом на честь загиблих від рук російських окупантів кримчан, відкритого наприкінці 2016 року завдяки ініціативі благодійного фонду “Героїка” неподалік від адміністративного кордону з окупованим Кримом.
      Символічно, що на першому меморіалі увічнені імена тих, хто загинув при захисті селища Піски Донецької області. У цих боях брали участь військові 79 бригади, що пройшла через усі визначальні бої на Донбасі.
     79 окрема аеромобільна бригада була створена в липні 2007 року шляхом експериментального об‘єднання 79 аеромобільного полку з 11-м полком армійської авіації.
     Завдяки їх стійкості та мужності українська армія відновила віру в свої сили,згуртувалася, а їх самовідданість  та героїзм стали прикладом для відродження бойової слави України.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *