75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

16 березня 2021 р.

Почесні громадяни селища Каланчак: Лідія Радіонова

                                        Радіонова Лідія Леонтіївна

Ветеран Великої Вітчизняної війни. Відмінник народної освіти України. Почесна громадянка селища Каланчак.      
 
Н
ародилася 03 червня 1932 року в селищі Каланчак Херсонської області. На долю неповнолітньої дев'ятирічної Лідії випали тяжкі випробування Великої Вітчизняної війни, окупації селища, які назавжди закарбувалися в її пам'яті.
    У 1950 році закінчила 10 класів Каланчацької середньої школи № 1 імені Н.К. Крупської й вступила в Херсонський педагогічний інститут, на природничо-геграфічний факультет, який закінчила з відзнакою.
   Згодом вступила до Сімферопольського педагогічного інституту, на географічний факультет, який також закінчила з відзнакою.
   Педагогічну діяльність розпочала у 1954 році в Каланчацькій середній школі №1 вчителем географії, заступником директора з навчально-виховної роботи.
   З 1968 по 1988 роки Лідія Леонтіївна Радіонова працювала інструктором, завідуючою відділом пропаганди і агітації, секретарем з ідеологічних питань Каланчацького райкому партії.
   За роки творчої, життєдіяльності внесла вагомий особистий внесок у розробку соціальної сфери селища, району : дошкільної, шкільної, позашкільної освіти, культури, медичних закладів.
   Має високі урядові відзнаки і нагороди: орден «Знак Пошани» (1986);
медаль «За трудову доблесть» (1973); орден «Знак Пошани» (1977), « Відмінник освіти України» (1982)
   Ветеран Великої Вітчизняної війни, виявляє високу соціальну активність, веде велику інформаційно-пропагандистську роботу з патріотичного виховання серед учнівської молоді селища, населення Каланчацького району.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *