75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

16 березня 2021 р.

Почесні громадяни селища Каланчак: Анатолій Харченко

 
                   Харченко Анатолій Григорович
Історик, дослідник, краєзнавець.  Почесний громадянин селища Каланчак.
    
 Анатолій Харченко увійде в історію селища Каланчак,  Каланчацького району, Херсонщини, як дослідник – краєзнавець, дослідник місцевої маловідомої давньої історії Південної Херсонщини, який зумів уміло її висвітлити та показати пам’ятки давнини, відновити та зберегти вціліли пам’ятки. Його історичний та географічний нарис «Каланчак та його околиці»   в 2-х томах напевно стане вагомим додатком для розвитку туристичного та оздоровчого бізнесу, рекреаційного розвитку торі торій, прилеглих до Чорного та Азовського морів.                                           
    В органах прокуратури області працює більше 30 років. Прокурор Бериславського району, старший радник юстиції. Почесний працівник прокуратури України.
  Анатолій Харченко народився 1953 року  в селищі Каланчак Херсонської області. Тут пройшли його дитинство та шкільні роки.
 Трудову діяльність розпочав робітником цегляного заводу. Протягом 1971-1973 років служив у лавах Радянської Армії.  
 У1978 році закінчив Харківський юридичний інститут. З липня 1978 року працював помічником прокурора Бериславського району, слідчим прокуратури Бериславського району.
 У січні 1995 року Анатолія Григоровича призначено прокурором Бериславського району на другий, а грудні 1999-го — на третій строк конституційних повноважень…
 Нагороджений нагрудним знаком «Почесний працівник прокуратури України».
Займається дослідництвом півдня Херсонщини.
Автор історичного та географічного нарису «Каланчак та його околиці»   в 2-х томах.
 Анатолій Харченко був ініціатором відкриття обеліску загиблим та померлим воїнам на території району і селища підчас воєнних операцій у 1942 - 1943 роках. Обеліск був відкритий 8 травня 2015 року у День пам’яті та примирення на центральному кладовищі Каланчака.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *