75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

22 січня 2021 р.

Приємна новина ! Дуже приємна новина !!!

                        

  Рік тільки розпочався, а гарна новина вже завітала до нашої Каланчацької центральної бібліотеки ! 
     Наша книгозбірня – одна з небагатьох, які в рамках державної Програми   поповнення фондів публічних бібліотек Українського інституту книги стала володарем великої кількості чудових книг!
     Нові надходження стануть відчутним джерелом поповнення бібліотечних фондів бібліотек Каланчацької об’єднаної територіальної громади.
     Нові книжки – це велика радість, а їх – нових,  гарних, сучасних книг з провідних видавництв України,  827 примірників  дитячої,  художньої  та  різногалузевої літератури на суму 103 266, 57  гривень!  
     Це нові книжки, видані у 2020 році,  виключно українською мовою, гарно ілюстровані, ще приємно пахнуть друкарською фарбою!
    До кожної з книг прикріплено особливу наліпку „UKRAINIAN //|||BOOK INSTITUTE”.
     З радістю інформуємо наших користувачів – дорослих, молодь, діточок,
що бібліотечний фонд центральної  бібліотеки та сільських книгозбірень поповнився великим розмаїттям нових яскравих, гарно оформлених видань.
     До уваги мешканців громади, читачів  бібліотек – цікаві книги багатьох серій, зокрема серія «Знамениті українці» представлена книгами про Соломію Крушельницьку, Ліну Костенко, Івана Котляревського,  Володимира Мономаха.  Остапа Вишню та інших видатних особистостей.    До уваги вчителів, учнів, істориків, бібліотекарів серія «Великий науковий проєкт». Наша книгозбірня з цієї серії отримала книжки Петра Кралюка «Історія України «без брому»: розвиток державності на українських землях», Дениса Журавльова «Іван Мазепа: Людина, політик, легенда», Альфреда Єнсена «Мазепа. Історичні картини», Владлена Мараєва  «Україна, 1918: Хроніка» та інші.
     Не тільки читачів, а й пересічних людей  зацікавить серія «Політичні портрети».  
    Ми  одержали видання  М.Тимошик «Іван Огієнко «Як ти українець …»,  Ф.Турченко «Микола Міхновський «Одна, єдина, нероздільна, вільна, самостійна Україна …»,  С.Кульчицький «Володимир Винниченко «Бути чесним з собою …»,  С.Іваницька та Т.Демченко «Сергій Єфремов «Це життя було одним суцільним подвигом неустанної праці», П.Сас «Петро Конашевич-Сагайдачний  «Чесний лицар».
    З серії «Славетні постаті України» Інституту історії  України НАН України –  чудові видання М.Кармазіна «Леся Українка «Життя як виклик»,  В. Марочко «Олександр Довженко», В.Даниленко «Володимир Вернадський «Життя в політиці й політика в житті».
     Бібліотека також отримали видання від лауреатки багатьох Міжнародних літературних премій, Нобелівської премії  з літератури Світлани Алексієвич «У війни не жіноче обличчя» , «Цинкові хлопчики», «Останні свідки. Соло для дитячого голосу»  та  «Чорнобильська молитва».
     Трьохтомник серії «Спогади родин загиблих воїнів»  – хроніка  Ірини Вовк «Іловайськ», «Донецький аеропорт» та «Дебальцеве». 
     Спогади зібрані та художньо адаптовані – безцінні документи страшної історії  неоголошеної війни на сході України, вони не залишать нікого байдужим, стануть у пригоді всім, хто займається патріотичним вихованням молоді.
    До уваги читачів також художні твори сучасних українських письменників, це Дара Корній  «Зірка для тебе», Андрій Курков «Садівник з  Очакова», Василь Шкляр «Характерник. Не бійся того, що видиме оку твоєму», Ірен Роздобудько «Шості двері», Володимир Лис «Острів Сильвестра», Марина Гримич «Юра», Надія Гуменюк «Корона на одну ніч», Макс Кіндрук «Доки світло не згасне назавжди», Андрій Кокотюха «Третій рівень»,  Люко Дашвар  «#галябезголови», Світлана Талан «Букет улюблених квітів», Брати Капранови «Паперові солдати», Ліна Костенко «Скіфська одіссея» та інші.
    Читачів зацікавлять видання серії «Українська міфологія». Це дуже цікаві та пізнавальні книжки про символіку, божества і духи, обряди, звичаї, зброю, ритуали, обереги, казки та фольклор.
      Цікавими книжками представлена серія «Таємниці історії …»  Книжки цієї серії познайомлять наших відвідувачів зі скарбами, реліквіями та унікальними спорудами нашої країни. А ще до уваги читачів «Загадкова Україна: таємниці та легенди».        Приємно відзначити, що дуже багато книжечок для дітей та підлітків, дуже цікавих, ілюстрованих, навіть, дорослій людині не відірвати від них ока!
    Наші юні читачі залюбки почитають серію книг «Наука в коміксах», це дуже захоплюючі книжки з алгебри, фізики та хімії  та інших наук. Потішаться дітлахи й новинками чудових творів Олександра Гавроша, Андрія Куркова, Тараса Прохаська, Марини та Сергія Дяченків.
    Цікава серія «Мистецтво мислити» сподобається юним, особливо книжечки «Що таке свобода?», «Що таке взаємини?» та інші.   
    Ким були  Марія Кюрі, Леонардо да Вінчі,  Фріда Кало та інші видатні особистості світу розповість серія «Маленькі  історії  великих людей».             
    Підкорить дитячі серця серія «Неймовірні пригоди»,  зокрема  улюбленці багатьох  малюків   Киці-мандрівниці.
   Юні читачі будуть у захваті від книжок серії Люсі Деніелс «Історії порятунку», особливо «Котячі пустощі»,  «Лисеня у небезпеці», «Котик-безхатько», «Кролик та його халепи» та «Цуценя уникає лиха».
   Серія «Світ навколо нас» – це фотоенциклопедії  для дітей та підлітків «Як працює наше тіло», «Пожежна техніка», «Змії», «Техніка», «Мікросвіт» та багато інших.  
    Книжки з серії «Порадник  підлітка» Аніели Чольвіньської-Школік  «Як витримати дорослих і не з’їхати з глузду», «Як стати кимось» та «Як витримати у школі і не з’їхати з глузду»  є авторизованим перекладом і ліцензованими виданнями, чудові, яскраві видання для дітей середнього шкільного віку!  
    Захоплююча серія «100 фактів про …»  представлена збірничками  в перекладі англійських письменників. Юним любителям читання та пізнання світу відомі імена Сем Бор,  Рейчел Фірт, Роуз Голл, Ємис Джеймс, Джером Мартін, Лара Коуен, Алекс Фріт, Мінна Лейслі та інші.    
    Дуже приємно!  Радіємо!  Вітаємо користувачів  та  колег!
   Завітайте до наших книгозбірень ! Ці книжки не залишать вас байдужими!     
   Щиро дякуємо Українському Інституту Книги за підтримку наших бібліотек !
   Щиро дякуємо керівництву Каланчацької ОТГ та приватному підприємцю Юрію Сергійовичу Гришку за наданий транспорт для перевезення книг з Херсона до нашої бібліотеки.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *