75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

20 листопада 2020 р.

Події, що змінили долю України


У чистім небі жайвора пісні                                                
В блакитні далі линуть безупинно...           
Ще ніби вчора в чорному вогні                                      
Палав Майдан тривожної години.       
Вони не стріли юної весни,            
Під стягом волі золотоблакитним             
Ішли сміливо лицарі-сини            
За Україну-неньку непохитно.        
     21 листопада, сім  років тому люди вийшли на вулиці, щоб висловити свою позицію щодо європейського майбутнього України, так  розпочалася Революція, яка переродила націю. Подіям  Євромайдану  присвятили відеофакт «Хронологія подій на Майдані» працівниці відділу обслуговування Каланчацької  центральної бібліотеки.  
       В тематичних бесідах  з відвідувачами книгозбірні бібліотекарі наголошували на тому, що День Гідності та Свободи знаковий день  новітньої історії  нашої держави.
Українці відстояли національні інтереси та європейський вибір країни й визначили цивілізаційний шлях для майбутніх поколінь. Своєю непохитністю і самопожертвою Герої Майдану заслужили всенародну шану та повагу.Відвідувачі центральної книгозбірні  також з цікавістю знайомилися з матеріалами книжкової  виставки до Дня Гідності та Свободи «Моя Україна». 
     Відомий український історик-науковець,  народний депутат України Володимир В’ятрович  сказав :  «Врачаючи пам’ять про Майдан, ми ризикуємо отримати реванш, який знищить завоювання Революції Гідності».Пам’ятаймо події  Майдану і подвиг Небесної Сотні заради  європейського майбутнього України!

  

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *