75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

20 листопада 2020 р.

Палали шини й серця …

     
      День Гідності та Свободи
 – свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої у 2004 році та Революції Гідності у 2013 році. До Дня Гідності та Свободи в книгозбірнях Каланчацької централізованої бібліотечної системи пройшли патріотичні та інформаційно-пізнавальні заходи. Відвідувачі бібліотек нагадали, що саме 21 листопада 2013 року розпочались перші  акції протесту української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. 

      Попрання законодавчо закріплених пріоритетів зовнішньої політики України, якою власне і була Угода про асоціацію між Україною та ЄС, викликала обурення українців.                                                         Година подій «Події, що змінили долю України» присвячена сьомій річниці Революції Гідності пройшла в Привільській книгозбірні, господиня бібліотеки Алла Папко запросила на зустріч учнів  7- 9 класів. Ведуча розповіла, що події на Майдані розгорталися стрімко і драматично – від мирних зібрань студентів до масових мітингів, палаючих шин, "коктейлів Молотова" і бруківки, що стала зброєю в руках протестувальників.
       Але найтрагічнішим було те, що цього разу, на відміну від подій Помаранчевої революції, відстоювання власної гідності та свободи вартувало українцям 106 убитих і понад 2 тисячі поранених.
     Бібліотекаря  Новокиївської філії Світлану Частило та педагогів і учнів місцевої школи поєднують роки  взаємовигідної співпраці  і  дружніх відносин. За цей час проведено багато різнотематичних  заходів, акцій  та зустрічей. На передодні  Дня Гідності та Свободи  Світлана Частило зустрілася з старшокласниками  місцевої школи і провела патріотично-інформаційну бесіду «Революція Гідності та Свободи».  
       Бібліотекарка розповіла, що після відмови підписати Угоду про асоціацію України з ЄС суспільству стало очевидним, що країна стрімко рухається до цілковитого авторитаризму з його зневагою до прав людини, тотальною корупцією, свавіллям правоохоронних органів, репресіями та терором. Саме це й змусило українців вийти спочатку на вулиці Києва, а потім й інших міст України.
        В приміщенні бібліотеки до Дня Гідності та Свободи оформлена книжково-ілюстрована виставка «Час плине, а пам’ять залишається…»,  а також спільно з бібліотекарем Новокиївського Навчально-виховного комплексу Березніцькою В.О. та організатором Юріною О.В. для учнів 7-11класів проведено літературно-музичний  захід «Тернистий шлях до свободи». 
Подіям на початку  Євромайдану в Горьківській бібліотеці – філії Каланчацької ЦБС присвячено літературну викладку «Герої сучасної війни». 
      А в Олександрівській  книгозбірні увагу відвідувачів привернула тематична поличка «Горіли і шини і душі …»
Майдан постав важливою історичною подією, яка глибоко вплинула на політику не лише в Європі, а й в глобальному масштабі. 
  Боротьба за європейське майбутнє
України триває…

     

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *