75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

13 жовтня 2020 р.

Захисники України – гордість, надія, душа і оберіг держави

  
 
14 жовтня – значуща дата, яка щорічно переповнює гордістю та хвилюванням серця мільйонів громадян нашої  держави. У День захисника України ми вшановуємо сучасних захисників України та героїв різних епох нашої історії. Це день, коли необхідно згадати загиблих вояків і подякувати всім громадянам, які присвятили життя захисту Української держави. 
   
Філії Кланчацької  бібліотечної системи в переддень свята  запросили односельців на урочисті заходи, присвячені  Дню захисника  України.        
В Новокиївській  книгозбірні до свята захисників  відбулася зустріч «Герої живуть серед нас»,  яку організувала бібліотекарка Світлана Частило. Олександр  Івшинучасник воєнних дій на Сході України залюбки погодився зустрітися з учнями 5 класу місцевої школи.   
    Школярі  уважно слухали розповіді вояка про безпрецедентні зразки мужності та відваги, явлені нашими солдатами на передовій новітньої російсько-української війни, про її жахіття.    

    Гість бібліотеки розповів про те, що  українська армія активно модернізується та відновлює українські військові традиції, про те, що  поряд із чоловіками на захист Батьківщини стали й жінки. Це  твердження  доводять  і цифри: за останні 10 років кількість жінок в українському війську зросла у 15 разів.     Відповідаючи на численні запитання дітей Олександр Івшин  у доступній формі розповів  про військові будні, в яких завжди є місце для подвигу.
     Господиня  Привільської книгозбірні  Алла Папко провела  з учнями молодших класів до Дня українського козацтва і Дня захисника України козацькі розваги «Лине слава козацька з далеких віків».       Захід вдало поєднав  давні лицарські забави та сучасні військово – спортивні  змагання і дуже сподобався школярам.
    Увазі мешканців села Новопавлівка було представлено тематичну книжкову полицю «Захисники України – гордість, надія, душа і оберіг держави», облаштовану в бібліотеці - філії. На ній зібрані документальні свідчення того, що для українського вояка одвічно справжніми і непідробними залишаються військова честь і гідність воїнів-захисників України.    Увагу відвідувачів  Олександрівської бібліотеки – філії привернула книжкова полиця «Солдат війни не обирає», на якій зібрані матеріали про історію становлення українського війська та його сьогодення.
    Зі святом сили, мужності, доблесті і честі, шановні воїни!
    У День захисників України від усієї душі бажаємо Вам сили і твердості духу, енергії та оптимізму, благополуччя та надійного тилу в родині!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *