75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

22 червня 2020 р.

Перегортає наша пам'ять болючі сторінки …


   День скорботи і вшанування жертв війни в Україні … 
Щороку, 22 червня, наш народ вшановує світлу пам'ять мільйонів українців, життя яких обірвала  Друга світова війна.
   Болем і горем ця страшна війна увірвалась в кожну домівку, в кожну родину, пройшла через мільйони сердець і людських доль.
   Цей день став фатальним  для кожного.  Для тих, хто пішов, і не повернувся. Для тих, хто зостався без  сина, чоловіка, батька, брата…  Для тих, хто втративши коханого назавжди залишився нареченою не пізнавши щастя материнства. Для тих, в кого доля склалася зовсім по іншому, не так як мріялося. Все могло б бути інакше…
    Але цей день вже прожитий, пережитий і належить історії. Але біль втрат завжди буде в пам’яті поколінь !
      Щоб привернути увагу  відвідувачів  книгозбірень до подій 22 червня  1941 року бібліотекарі  Каланчацької ЦБС  розгорнули в бібліотечних залах  інформаційні  виставки та перегляди.
    «Друга світова війна – найкривавіший глобальний конфлікт, у ході якого загинуло, за різними оцінками, від 50 до 85 мільйонів людей. Саме як страшну трагедію її пам'ятають і згадують в усьому світі» - розповідає  відвідувачам книгозбірні  бібліотекар Привільської сільської бібліотеки Алла Папко біля виставки – перегляду «На теренах пам’яті:  Друга світова війна».
     Усі ми знаємо, що на долю України припали чи не найстрашніші    випробовування у роки радянсько-німецької війни. Не тільки люди потерпали від ударів бомбардування, обстрілу, жорстоких катувань, але і наша рідна земля відчула на собі біль втрати.  Про це свідчать  книжково-ілюстрована виставка «22червня – День скорботи» та день  інформації «Ще спала затуманена земля, а небо вже здригалося у злобі», який провела бібліотекар Новокиївської бібліотеки – філії Світлана Частило.
Працівники Каланчацької  ЦБС  у спілкуванні з відвідувачами бібліотек наголошували  на тому, що сьогодні у суспільстві, конче потрібне  розуміння, що війна, терор, нацизм, голокост – це  загальнолюдська трагедія,  це зло в масштабах планети. Важливо розуміти  витоки цього зла і його невідворотні наслідки.
 Делегація бібліотекарів центральної книгозбірні відвідала меморіальний комплекс в мікрорайоні «Жовтневий» та поклала квіти.
Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам'ять про тих, хто відстояв перемогу в тій жахливій війні, тих, хто став жертвою смертельних жорен нацизму.
Сьогодні вже мало залишилося у живих тих, хто зі зброєю у руках захищав тоді нашу країну. Та всі, хто здобував Перемогу, навічно залишаться у вдячній пам'яті нащадків, а спомин про них передаватиметься з покоління в покоління.
    Історію найкривавішої в історії людства війни зафіксовано у наукових працях, архівних і музейних документах, фотографіях, плакатах воєнного і повоєнного часів, у спогадах учасників, а також відтворено у художніх, літературних творах, кінострічках. На честь героїв споруджено пам'ятники та обеліски.
Сьогодні, потерпаючи від військової агресії на сході  нашої країни, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки.
    Кращі сини і доньки українського народу знову, зі зброєю в руках, захищають наші кордони, нашу свободу й незалежність.
Скільки б не змінювалось поколінь на землі, вони повинні знати, які втрати понесли учасники Другої світової війни і якою ціною була здобута перемога над нацистською Німеччиною.
     Наш обов’язок – навіки зберегти світлу пам'ять про тих, хто боровся за перемогу у цій жахливій війні.  І вічна пам'ять тим, хто звільнив нашу країну від нацизму.
   Слава Героям!

   Ніколи знову !!!


    

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *