75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

23 травня 2020 р.

Чотири роки смутку за Юрієм Іржиком …


         Сьогодні, 23 травня 2016 року, чотири роки, як під час мінометного обстрілу в районі м. Маріуполя Донецької області загинув наш земляк Іржик Юрій Іванович.
     Неоголошена  війна забрала життя нашого славного земляка – молодого, привітного,  доброго, сильного, мужнього, відважного  воїна…
     Юрій був чудовою, світлою та життєрадісною людиною, любив життя, будував плани на майбутнє, мріяв …
     А коли настав відповідальний час, не вагаючись, пішов на захист рідної землі.
     Командир другої роти першого взводу 21окремого мотопіхотного батальйону «Сармат» у складі 56-ї окремої мотопіхотної бригади, сержант, Герой України, позивний  «Йожик»…
    Він, як і тисячі українських патріотів, щиро вірив, що здолає ворога, але, на превеликий жаль, не судилося.
     23 травня 2016 року під час розвідки на Маріупольському напрямку Юрій Іржик з товаришами наштовхнулися на диверсійно-розвідувальну групу бойовиків … І вже близько 10.00  години життя юнака раптово обірвалося.
   Юрій героїчно загинув  у самому пеклі АТО, у селі Павлопіль, під Маріуполем. захищаючи країну від ворога на донецькій землі.
   Світла душа Юрія Іржика відлетіла у вічність…
   В той день було сонячно і тепло, як й саме життя нашого Героя АТО.
   А Юрію було всього 28 років … Жити й жити … Радіти життю …
   Хлопець запам’ятався друзям завжди усміхненим, жартівливим, хорошим товаришем, дуже сміливим та відважним воїном.
   А народився Юрій Іржик  22 квітня 1988 року у с. Заводське Чортківського району Тернопільської області.
   У 2005 році закінчив Каланчацьку загальноосвітню школу № 1.
   З травня 2006 року по травень 2007 року служив у лавах Української Армії, він проходив військову службу у в/ч 4125 на посаді стрільця.
   А  у травні  2014 року Каланчацьким районним військовим комісаріатом був призваний на військову службу по мобілізації, на посаду стрільця.  З серпня 2015 року проходив військову службу за контрактом на посаді старшого  сержанта ...
     18 жовтня 2016 року в селищі Каланчак  відбулась церемонія відкриття меморіальної дошки патріоту України, воїну світла, загиблому під час проведення анти терори стичної операції, Юрію Івановичу Іржику.
    Меморіальну дошку встановлено на будівлі Каланчацької загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів 1, в якій колись навчався наш  воїн світла.
    Висловлюємо сподівання, що ця меморіальна дошка стане останньою та буде нагадувати наступним поколінням наших земляків про героїчний вчинок Юрія Іржика, а пам'ять про Героя України назавжди залишиться в наших серцях.
    Схиляємо голову у скорботі 
    Сумуємо    Пам’ятаємо   
    Герої не вмирають ! 
    Вічна слава й уклін нашому Герою  !!!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *