75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

15 травня 2020 р.

День Європи – свято миру та єдності !




  Відзначення Для Європи – чудовий привід вкотре засвідчити прагнення України жити в мирі та злагоді, будувати своє майбутнє в колі країн об’єднаної Європи, жити на рівні кращих світових стандартів.
   День Європи – день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту, символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах, спільної історії всіх націй та спільного мирного та щасливого майбутнього жителів нашого континенту.
    Одними із основних чинників сучасної освіченої, інтелектуальної, культурної особистості є високі почуття миролюбства, толерантності, добра, поваги до основних життєвих цінностей інших народів, взаєморозуміння, солідарність і духовна єдність між людьми різних народів, поглядів, переконань…
    Починаючи з 2003 року кожної  третьої суботи травня в Україні відзначається величне свято – День Європи  у відповідності  до Указу Президента України День Європи припадає на 16 травня.
   Для нашої книгозбірні – це особливе свято, адже Каланчацька центральна бібліотека з 2016 року є Пунктом Європейської Інформації  для жителів району та гостей краю, отримавши перемогу в конкурсі по проекту Української бібліотечної асоціації  «Все про Європу: читай,  слухай,  дізнавайся  в Пунктах Європейської Інформації в бібліотеках» за підтримки Європейського Союзу за програмою «Еразмус +» (Жан-Моне).
  Завдяки активній діяльності Пункту Європейської Інформації, створено вільний доступ до інформаційних ресурсів, спостерігається активна популяризація документів з питань євроінтеграції та ЄС на паперових та електронних носіях, можливість оперативного та ефективного інформування жителів громади з питань європейської інтеграції, розуміння та збільшення кількості прихильників європейського вибору, роз’яснення користувачам різних категорій, молоді, людям поважного віку, всім жителям громади значимість та перспективи євроінтеграції, переваги європейських стандартів життя людей, майбутнього, як в захисті України, так й в її подальшому економічному та культурному розвитку, залучення молоді до активної творчої діяльності, виховання патріотизму, шанобливого  ставлення до історії, культури, обрядів та традицій народів інших країн світу, зокрема країн Європи.
    Наш Пункт Європейської Інформації активно, використовуючи різноманітні традиційні й новітні інформаційні технології, популяризує європейські цінності, сприяє переконливому впливу на жителів місцевої громади щодо європейського вибору України, укріплення зв’язків між європейськими народами, надає можливість зануритися у невичерпне джерело духовної культури країн нашого континенту.      
   Крім щоденної постійної роботи, активної діяльності Пункту Європейської Інформації, кожного року у ці травневі дні Каланчацька книгозбірня проводить свята, великі заходи, святкування в центрі селища, на площі імені Т.Г.Шевченка, в парковій зоні та сквері.
   Досвід святкування Дня Європи було відзначено у Всеукраїнському бюлетені «Все про Європу в бібліотеках» в рубриці «Досвід роботи Пунктів Європейської інформації» розміщено допис про цікавинки нашої діяльності, зокрема про те, що в парковій зоні було створено європейський міні-майданчик зі святково прикрашеними деревами «Бібліотека моєї душі», «Пункт Європейської інформації» та «Веселкове дитинство». Розміщено й одну з фотографій заходів.
   Щороку проводяться акції "Пункт Європейської інформації йде в люди" в межах усієї громади.  
     Пункт Європейської Інформації Каланчацької ЦБС поділився своїм досвідом на обласному семінарі – практикумі «Сучасна бібліотека в процесі європейської інтеграції» з колегами Херсонщини на запрошення Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б. Лавреньова.
   У 2019 році за результатами діяльності Пункт Європейської Інформації  Каланчацької книгозбірні визнаний кращим серед Пунктів ЄІ бібліотек Херсонщини.    
    Директор бібліотеки, керівник Пункту ЄІ була нагороджена поїздкою на Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал», який проводився в м. Київ  22 – 26 травня 2019 року, а  25 травня 2019 року виступила з презентацією  «Досвід Пункту Європейської  Інформації «Просуваємо європейські цінності».
   Цього року наша книгозбірня розпочала підготовку спеціальних заходів та урочистостей до Дня Європи, але через пандемію та карантинні обмеження працюємо дистанційно, всі заходи проводимо on-line.
  При підготовці заходів активно використовуємо рекомендації Української бібліотечної асоціації, за що щиро дякуємо колегам.
   Після карантину наша бібліотека пропонує широкому колу користувачів та відвідувачів масові заходи, засідання клубів та об’єднань за інтересами, оновлений Пункт Європейської Інформації та цикли тематичних різноманітних заходів.
   А зараз до Вашої уваги відео подорож «Найцікавіші місця в Європі»  та інформаційний дайджест «8 європейських хитів».
   Щиро вітаємо вас з Днем Європи!
   Пам’ятаймо, що Європа починається не за кордоном, а в серці кожного з нас !  Україна – центр Європи !




Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *