75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

5 травня 2020 р.

Тиждень молодіжної книги – в Каланчацькій книгозбірні …

      
      Завершився Тиждень молодіжної книги, який проводиться щороку наприкінці квітня за ініціативи Херсонської обласної бібліотека для юнацтва ім. Б.А. Лавреньова і приурочений до Всесвітнього дня книги та авторського права, який відзначається 23 квітня.      
  Залишайся вдома. Читай! 
    Зазвичай впродовж шести днів  юнацьку аудиторію  книгозбірень очікують цікаві події, яскраві враження і приємні несподіванки. Всі заходи, що відбуваються під час Тижня мають на меті привернення уваги молоді до літературних скарбів і створення позитивного іміджу бібліотеки та реклами послуг, які вона надає .

     Каланчацька централізована бібліотечна система завжди приймає участь у проведені Тижня молодіжної книги і пропонує своїм юним читачам цікаві та креативні заходи –різні літературні акції, бліц – анкетування, опитування, виставки – дегустації, флеш-моби та розігрує книжкові сюрпризи…

     Минулого року в день відкриття Тижня стартував проект – обласний літературний тур «Книгомандри», який Херсонська обласна бібліотека провела за підтримки Департаменту культури, туризму і курортів облдержадміністрації у партнерстві з Першим креативним простором «HUBWAY», мережею книжкових магазинів «Учбова книга» та Центром Громадянських Ініціатив. В рамках проекту смт  Каланчак відвідали  талановиті поети і надзвичайно цікаві співрозмовники – херсонський поет і художник, лауреат Шевченківської премії Анатолій Кичинський  та поет з Закарпаття Василь Кузан.

     Цього року, за умов карантину. заходи присвячені Тижню молодіжної книги  проводилися он-лайн. Співробітники Каланчацької централізованої  бібліотечної системи розробили цикл захопливих, пізнавальних  і цікавих віртуальних заходів для юнацької аудиторії, серед яких :

-         Флешмоб «Залишайся вдома. Читай!»;

-         Онлайн-спілкування «Поезія для душі»;

-         Онлайн-подорож блогом «Каланчак літературний»;

-         Веб-читання «Читати модно: як заохотити  до читання»;

-         Віртуальна виставка-відкриття «Читаймо наших. 12 імен української літератури»;

-         Розумовий порадник «Книги, що змінюють життя»;

-         Онлайн-перегляд «Азбука ранку - Як бути здоровим» або «Бути здоровим легко. Поради професіоналів»

-         Літературна дегустація «З книжкою не сумно!» (Старицький М. «За двома зайцями»;

-   Перегляд відеофільму «За двома зайцями»;

     -  Трохи про фільм «Згадати все. "За двома зайцями";

     -  Віртуальна виставка-пазл «Херсонські письменники-ювіляри»;

    - Літературне надбання «Славний син землі каланчацької» (І.Дніпровський).

     В  рамках Тижня  молодіжної книги,  що пройшов під гаслом  «Залишайся вдома. Читай!» відбулися  онлайн - зустрічі  з місцевою поетесою, активною учасницею бібліотечного  літературного об’єднання «Дивослово», вчителем історії та правознавства  Галиною Нігачовою  та  з тернопільською письменницею, поетесою, художницею, народною майстринею, другом нашої бібліотеки  Марією  Баліцькою.

     На зустрічах  наші гості розповіли про себе, про те. що їх турбує, про джерела власного натхнення, про своє розуміння щастя  та про інші  важливі для кожної людини світоглядні речі.

    Галина Нігачова та Марія Баліцьціка відповіли на питання, що хвилюють молодіжну аудиторію, згадували про свої перші відвідини бібліотеки та про  роль бібліотеки  в їхньому житті.

     Наші співрозмовниці  поділилися спогадами про те, що самі читали в юності, що справило найбільше враження та заклало основи формування їхньої особистості та надали рекомендації щодо читання молоді серед літературного розмаїття.

    Наші гості читали різнотематичні та різножанрові  твори з власного творчого доробку, які були схвально сприйняті учасниками он-лайн – зустрічей.

    На останок прозвучало багато щирих взаємних побажань здоров’я, натхнення, радості, посмішок , миру та добробуту і сподівань на подальшу співпрацю.

   Організатори зустрічей – працівники  каланчацької книгозбірні подякували  Галині Лігачовій та Марії Баліцькій за участь у творчих онлайн – зустрічах і запевнили, що завжди раді бачити їх в наших затишних бібліотечних залах.

     Інші віртуальні заходи, менш масштабні,  але не менш важливі , теж викликали зацікавленість в молодіжної аудиторії, багато хто використав їх як нагоду глибше ознайомитися з можливостями нашої бібліотеки, творчим потенціалом її працівників і відкрив для себе багато нового і маловідомого, як наприклад сценічна доля драматургічних творів нашого відомого земляка Івана Дніпровського.

   А працівники книгозбірні з незмінним ентузіазмом і творчим підходом набули корисного досвіду дистанційної роботи в умовах карантину та самоізоляції.

   Наголошуємо на тому, що всі матеріали по заявлених  заходах в рамках Тижня молодіжної книги можна знайти на наших сторінках в соціальній мережі Facebook та блозі Каланчацької ЦБС.

     Каланчацька централізована бібліотечна система дякує всім.  хто долучився до  проведення Тижня молодіжної книги  і звертається до молоді з закликом –

обирати книжки, залишатися вдома і читати.

   Шукайте позитив в літературі!

     А по закінченню  карантину запрошуємо всіх до рідної книгозбірні, нам є що вам запропонувати і чим здивувати!

    До зустрічі, шановні наші юні відвідувачі !!!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *