75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

17 квітня 2020 р.

Бібліотека + громада: разом до успіху!


          Каланчацька бібліотека у Всеукраїнському конкурсі «Бібліотека + громада: разом до успіху!» 


      Каланчацька центральна бібліотека Каланчацької ОТГ рада поділитися успіхами плідної співпраці з мешканцями громади, з районною організацією Товариства Червоного Хреста України, районним сектором пробації, загально-освітніми школами, будинками культури, районною радою ветеранів, дитячо-юнацьким центром, краєзнавчим музеєм, музичною школою – це йде на користь всій Каланчацькій громаді, а  бібліотека пишається успіхами співпраці та гарними надбаннями.


         Особливо цікавою, змістовною і плідною є співпраця та координація діяльності з районною організацією Товариства Червоного Хреста України, яку більше двох десятків років успішно очолює Тетяна Дмитрівна Петруненко – активна читачка, її ім’я занесено до Книги Пошани кращих користувачів та помічників бібліотеки, давній друг, волонтер, керівник бібліотечного об’єднання людей поважного віку «Спілкуймось!» вже більше шести років на громадських засадах й просто людина з щирим серцем та доброю душею !
      Завдяки співпраці майже всі працівники центральної бібліотеки, бібліотеки для дітей та дитячо – юнацького центру свідомо долучилися до волонтерського руху, проведено тренінги, вручено посвідки тим, хто має добре серце та розділяє ідею добровільної та безкорисної допомоги. Бібліотекарі увійшли в загін швидкого реагування, з якими проведено цикл навчань та тренінгів. Бути волонтером – приємно, почесно, відповідально !

    Завдяки співпраці та активній діяльності районна організація користується ПСП-проєктом, що дає можливість допомагати дітям з внутрішньо переміщених сімей, багатодітних та малозабезпечених родин.

   Волонтери проводять заходи в центральній бібліотеці, бібліотеці  для дітей, Каланчацькій селищній книгозбірні та дитячо-юнацькому центрі. В проведенні заходів використовується технічне обладнання надане в користування Товариством Червоного Хреста України.

   За плідну співпрацю обласного Товариства Червоного Хреста України кращим волонтерам подаровано цінні подарунки і відзначено подяками.

     А ще, вже сьомий рік поспіль, керівник районної організації Товариства Червоного Хреста України Тетяна Петруненко очолює на громадських засадах бібліотечне об’єднання людей поважного віку «Спілкуймось!», організувала та провела вже 108 засідань. До кожної зустрічі одноклубників готується дуже старанно, разом з бібліотекарями та активом об’єднання складає сценарії, прикрашає зал, підбирає відеоролики та відеокліпи, запрошує гостей, вивчає інтереси кожного учасника, підбирає улюблені пісні, виготовляються подарунки до ювілеїв та свят. А учасників об’єднання 47 чоловік постійних, частенько відвідують об’єднання й більше учасників.

    Залюбки кожного місяця, а іноді й частіше, збираються учасники об’єднання, на тематичні, пізнавальні, дозвіллєві засідання, літературні посиденьки та подорожі, зустрічі з письменниками та народними умільцями, на презентації виробів майстрів, на майстер-класи, на свята гумору . 

    З великим задоволенням люди поважного віку поспішають до бібліотеки, щоб поспілкуватись, познайомитись з новинками літератури, обговорити прочитане, зустрітися з керівниками селища та району, з цікавими людьми краю, передивитися  відеофільми та відеокліпи, послухати улюблені пісні, розважитись, відсвяткувати свої дні народження та ювілеї…


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *