75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

17 лютого 2020 р.

Афганістан. Пам’ятаймо про ті події !


     Відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав свідчить про глибоку повагу українського суспільства до людей, яким довелося в мирні повоєнні роки виконувати нелегкий інтернаціональний обов’язок в «гарячих точках»: Афганістані, Чилі, Іспанії, Єгипті, В’єтнамі, Ефіопії , Мозамбіку, Кубі та інших країнах світу. 
      Відділ обслуговування Каланчацької центральної бібліотеки запросив мешканців громади на інформаційну годину «Час і досі не загоїв рани». На заході йшлося про те, що згідно зі статистикою, в Афганістані загинули близько 15 тисяч вояків, із них майже 4 тисячі українців, 72 українських воїни зникли безвісти, більше 8-ми тисяч українців отримали поранення, 6 тисяч залишилися інвалідами.
      Присутні дізналися, що на сьогодні в Україні – близько 150 тисяч ветеранів Афганістану, навряд чи хтось з них сподівався, що через 25 років війна прийде на мирну землю їхньої Батьківщині і їм ще доведеться воювати з підступним  завойовником і окупантом.
     На заході було зауважено, що з самого початку війни на сході України тисячі афганців та ветеранів інших війн добровільно виступили на захист рідної землі від російських загарбників, багато з них, на жаль, загинуло.
    Бібліотекарі зауважили, що крім афганців, цього дня вшановують і інших військових, які брали участь у різних війнах в часи СРСР та незалежної України. У період незалежності в миротворчих операціях за межами країни загинуло 49 військових.
    Біля книжкової виставки «Афганістан. Пам'ять про ці події» бібліотекарі  відділу обслуговування розповіли, що після закінчення Другої світової війни українські військові брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав.
   У цей скорботний день Україна схиляємо голову перед своїми синами, що воювали та загинули на території інших держав.
    Ми віддаємо належне героїзму та звитягі, мужності та професіоналізму воїнів, захоплюємося кращими людськими якостями тих, хто пройшов крізь пекло локальних воєн з миротворчою місією, не посоромивши своєї честі та гідності.
        Сьогодні ми  схиляємо голови вшановуючи пам'ять загиблих.
   В День вшанування учасників бойових дій на території інших держав  бажаємо шановним воїнам - інтернаціоналістам, ветеранам - афганцям  та їхнім родинам міцного здоров’я, родинного тепла, добробуту і довгих років щасливого життя!    

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *