75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

28 лютого 2020 р.

Людина з щирим серцем та доброю душею !


     Весна … Березень  ...    Хоча, й взимку панувала Весна …  

А  березень  –  це її місяць !
     Адже щороку він дарує їй щирі, теплі вітання друзів, колишніх колег, рідних і близьких, зі святом, з днем народження.
     А в цьому році у неї ще й славний ювілей, тому, це чудова нагода розповісти про нашу волонтерку, помічницю, активну користувачку і відвідувачку масових заходів, енергійну, життєдайну,  добру, чуйну та турботливу, мудру і досвідчену, прекрасну людину, керівника бібліотечного об’єднання людей поважного віку «Спілкуймось!» Тетяну Дмитрівну Петруненко. 
      Тетяна Дмитрівна активна читачка бібліотеки з багаторічним стажем, її ім’я занесене до Книги Пошани кращих користувачів та друзів бібліотеки.
      У нашої бібліотеки багато помічників та друзів, з багатьма дружба перевірена роками … Але з Тетяною Дмитрівною поєднує особлива дружба та багаторічна плідна співпраця. З нею дуже легко працюється, вона ділова і відповідальна, творча і активна.
    У Тетяни Дмитрівни багато різних посад,  доручень та захоплень, які вона залюбки виконує на громадських засадах.  Вона завжди відгукується на всі прохання, очолює громадські організації, залюбки виконує громадські доручення …
    Її авторитет завжди вагомий, адже вона людина з великим досвідом, толерантна, зі щирим серцем та доброю душею, завжди оптимістична, життєрадісна та усміхнена, про таких в народі кажуть : «Людина – Свято!».
    Так склалося, що доля, на превелике щастя, звела Тетяну Дмитрівну Петруненко з Каланчацькою центральною бібліотекою  …
   Й вже сьомий рік поспіль Тетяна Дмитрівна очолює на громадських засадах наше бібліотечне об’єднання людей поважного віку «Спілкуймось!», організувала та провела вже 108 засідань. До кожної зустрічі одноклубників готується дуже старанно, разом з бібліотекарями та активом об’єднання вона складає сценарії, прикрашає зал, підбирає відеоролики та відеокліпи, запрошує гостей, вивчає інтереси кожного учасника, підбирає улюблені пісні, подарунки до ювілеїв та свят …
     А учасників об’єднання  сьогодні  47 чоловік постійних, частенько буває й більше, але площа нашого залу замала, на превеликий жаль, ми не в змозі запросити та вмістити всіх бажаючих.
    Залюбки кожного місяця, а іноді й частіше, збираються  в літературно-мистецькій залі учасники об’єднання, на тематичні, пізнавальні, дозвіллєві засідання, на масові заходи, літературні посиденьки та подорожі, зустрічі з письменниками та народними умільцями, на презентації виробів майстрів, на майстер-класи, й навіть, екологічний десант та свята гумору.  
    З великим задоволенням люди поважного віку поспішають до бібліотеки, щоб поспілкуватись, познайомитись з новинками літератури, обговорити прочитане, зустрітися з керівниками селища та району, з цікавими людьми краю, передивитися  відеофільми та відеокліпи, послухати улюблені пісні, розважитись, відсвяткувати свої дні народження та ювілеї.
    На засідання клубу Тетяна Дмитрівна частенько запрошує улюблених гостей  – самодіяльні художні колективи Головного будинку культури, Партизанського та Жовтневського селищних будинків культури, дитячо-юнацького центру, школи естетичного виховання, які радують учасників об’єднання гарними піснями та гуморесками, а літні люди зустрічають їх з величезним задоволенням, гучними оплесками та вдячністю.
   Цікавими є засідання, коли Тетяна Дмитрівна запрошує до спільних заходів учасників бібліотечного об’єднання місцевих літераторів клубу «Дивослово», керівником якого є бібліотекар Ірина Добровольська.
    Хоча Тетяна Дмитрівна не є фахівцем в бібліотечній галузі, за шість років роботи в бібліотеці на громадських засадах стала справжнім бібліотечним професіоналом. Вона закохалася в бібліотечну справу, стала ентузіастом, незмінним членом колективу бібліотекарів, для колег  її поради завжди слушні, авторитет завжди дуже вагомий та корисний.
    Тетяна Дмитрівна Петруненко вже багато років поспіль є Головою Каланчацької районної організації Товариства Червоного Хреста України. Вона з великою працелюбністю, старанністю й завзяттям очолює районну громадську організацію.
    Каланчацька організація, як краща волонтерська організація в Херсонській області, користується ПСП-проєктом, що дає можливість допомагати дітям з внутрішньо переміщених сімей, багатодітних та малозабезпечених родин.
   Тетяна Дмитрівна створила групу активних волонтерів та загін швидкого реагування, з якими проведено цикл навчань та тренінгів.
   Волонтери проводять заходи в центральній бібліотеці, бібліотеці  для дітей, Каланчацькій селищній книгозбірні та дитячо-юнацькому центрі. В проведенні заходів використовується техніка та обладнання надане в користування Товариством Червоного Хреста України. За плідну співпрацю обласного Товариства Червоного Хреста України кращим волонтерам подаровано цінні подарунки і відзначено подяками.
   Тетяні Дмитрівні – єдиній активістці з Херсонщини вручена вища нагорода Товариства Червоного Хреста України «Почесна відзнака».
   А ще Тетяна Дмитрівна Петруненко очолює Каланчацьку селищну територіальну первинну ветеранську організацію, багато років поспіль є заступником Голови та членом президії Каланчацької районної ради ветеранів. Вона вкладає багато часу й зусиль задля покращення діяльності й в повсякденній роботі з ветеранами Каланчацького району.
   Як людина активної життєвої позиції, вона передає свій великий життєвий досвід та знання оточуючим, вчить патріотизму та доброті, важливим життєвим постулатам, працелюбності і толерантності … Її почесна безкорисна праця, вчинки, життєва позиція, оптимізм та доброчинність варті наслідування, особливо молоді.
    Тетяна Дмитрівна Петруненко – справжня щира українка, берегиня свого роду, вірна дочка своєї держави, щиро вболіває за її майбутнє.
    Бібліотека щиро пишається дружбою з цією прекрасною людиною !
    Чоловік Тетяни Дмитрівни – Леонід Савелійович також активний читач книгозбірні, а нещодавно ця чудова родина відсвяткувала своє «золоте весілля».
    Днями наша шановна Тетяна Дмитрівна Петруненко святкуватиме свій черговий день народження – чудовий ювілей.
    Щиросердно вітаємо Вас, шановна, Тетяно Дмитрівно, з прекрасною подією, славним ювілеєм!
    Нехай щедрою, довгою, гладкою і щасливою буде ваша подальша життєва дорога.
    Бажаємо міцного здоров’я, подальших успіхів в благородній справі – творити добро!
    Злагоди, миру Вам, здійснення всіх планів, заповітних мрій та бажань. Серцем і душею залишайтеся такою ж гарною, молодою, привабливою і чарівною!
Летять роки в міжзоряний політ,
Але душа нехай про це не знає
І хай так буде ще з півсотні літ,
Нехай бадьорість Ваша не згасає!
     

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *