75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

21 лютого 2020 р.

Бій за Україну триває …


      Зробімо невеличку подорож до Горьківської сільської бібліотеки-філії Каланчацької централізованої бібліотечної системи та ознайомимося з останніми подіями та заходами, які проводить бібліотекар, миловидна, приємна в спілкуванні, уважна до відвідувачів, закохана в бібліотечну справу, в книгу, Любов Володимирівна Адаменко.

      20 лютого, Україна вшановує пам'ять борців Революції Гідності і скорботно схиляє голови перед Героями Небесної Сотні. 
    З 21 листопада 2013 року по 20 лютого 2014-го  тривало протистояння, український народ знову повстав за свої права, гідність і волю самостійно обирати шлях розвитку власної держави.
    Такими словами розпочалася година пам’яті  «Живим уклін – загиблим слава», що пройшла  в Горьківській сільській бібліотеці. Господиня закладу Любов Адаменко звернула увагу присутніх на те, що єдність і солідарність, незламність і героїзм, рішучість і безстрашність поступу та погляду в вічі озброєним хижакам, жертовність і смерть героїв за рідну Україну увінчались новітньою Перемогою. Перемогою гідності над безправ'ям, правди над брехнею, справедливості над гнобленням, європейським вибором над імперським колоніалізмом.
   Надаючи велике значення вихованню дітей та молоді, бібліотекар Любов Адаменко проводить багато заходів спрямованих на формування національної ідентичності, патріотизму, відновлення історичної справедливості та популяризації  знань про мову, минувшину та національні традиції українців. Частина з них проходить у тісній співпраці з  ОЗ "Горьківський ЗПЗСО" . Останній захід «Зізнайтесь книзі у коханні» відбувся кілька днів тому і був присвячений Міжнародному  дню дарування книг та Дню закоханих. Виступаючи перед дітьми бібліотекар наголосила на важливості читання книжок і вихованні гарного смаку і почуттів.
   Також нещодавно Любов Адаменко запросила в бібліотеку жителів громади села М. Горького на інформаційну годину «Ціна чужої війни» та переглянути книжкову виставку «Гартовані Афганістаном», на заході йшлося про драматичні випробування і трагічні будні чужої війни. 
   На  годині пам’яті  «Живим уклін – загиблим слава» бібліотекар звернула увагу присутніх на те, що початок  Майдану припав на 21 листопада –  День Собору Святого Архистратига Михаїла який виступив у піднебессі проти сил зла, антихриста і сатани і переміг, і це не випадковість. Це був Божий знак – знак Перемоги. 
   

   З перших днів Майдану і до останнього кожен день починався з молитви і державного гімну, цих два духовних джерела напоювали спраглих патріотів словами віри і надії. А духовний пророк і апостол України Тарас Шевченко у своє 200-ліття став духовним гетьманом Майдану.
    Господня опіка повсталих, дух і гасло Кобзаря «Борітеся – поборите» увінчались терновим вінком перемоги 20 лютого у день, коли світова громадськість відзначає його як День соціальної справедливості.
   Низько схилім голови перед полеглими афганцями, героями Небесної Сотні воїнами АТО –ООС.
   Вшануймо тих, хто вбив в собі раба!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *