75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

9 січня 2020 р.

Цей загадковий сон …


    Дев’ятого січня вже нового 2020 року в літературно-мистецькій залі Каланчацької центральної бібліотеки відбулося перше в цьому році засідання бібліотечного клубу психологічної підтримки «В майбутнє з радістю».
    Цей день виявився дуже сумним для України, в країні було оголошено жалобу за жертвами  авіакатастрофи  «Boeing -737»  авіакомпанії  "Міжнародні авіалінії України", що  розбився  після вильоту з аеропорту Імама Хомейні в Тегерані. Тож засідання клубу «В майбутнє з радістю!» за пропозиції керівника й організатора Світлани Харченко розпочалося з вшанування пам’яті загиблих хвилиною мовчання. 
  Першою темою в новому році стало дослідження сну і його впливу на стан організму. «Цей загадковий сон» тема цікава і таємнича, загалом сон – це територія загадок. Він і досі залишається одним із найменш вивчених явищ у психології та фізіології. Дослідники й досі не впевнені, що відбувається у нашому мозку під час сну, чому ми бачимо сни, і що вони означають. Але в останні роки наука відкрила декілька цікавих речей про те, що відбувається з нашим розумом в обіймах Морфея.
   Що ж таке сон? Від чого з’являється сонливість, з чого починається  сон, чому така велика потреба в ньому. Циклічність сну. Його розлади. Як боротися з безсонням, як побороти так звану «мислежуйку»  – нав’язливі думки, які завадять мозку відпочити. Відповіді на ці питання дала керівник клубу «В майбутнє з радістю!» Світлана Харченко.
    Ведуча розповіла про хворобливі порушення сну у вигляді лунатизму та летаргічного сну та дала рекомендації з подолання   безсоння – правильний режим праці і відпочинку, регулярне перебування на свіжому повітрі, достатнє фізичне навантаження, тепла ванна.
 Попри всю загадковість сну, напевно відоме одне – уві сні наш мозок не відпочиває, а упорядковує спогади та враження, які він отримав протягом дня.
Те, що наш мозок під час сну опрацьовує та фільтрує інформацію, допомагає нам, при потребі, з легкістю її відтворити.
     Практична частина засідання була присвячена методиці Джо Діспензи – як зробити себе щасливим. Доктор хіропрактики, автор унікальної програми трансформації життя Джо Діспенза написав книги "Керуй своєю підсвідомістю", "Розвивай свій мозок", "Сам собі плацебо: як використовувати силу підсвідомості для здоров'я та процвітання" тощо.
    Він став одним з перших, хто почав досліджувати вплив свідомості на реальність за допомогою наукового підходу. Ведуча детально розповіла  як треба працювати над позбавленням негативних емоцій і чому їх наявність заважає бути щасливим.
   В заключній частині учасники засідання практикували медитаційні засоби розслаблення і обмінялися враженнями і відчуттями.
     На останок  пані Світлана  подякувала колективу бібліотеки за створення сприятливих умов для роботи клубу і приємну співпрацю.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *