75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

22 січня 2020 р.

Джерело знань про рідний край – Каланчацька бібліотека !

  
      В  літературно – мистецькій залі Каланчацької центральної бібліотеки на прохання вчителя географії ОЗ «Каланчацький ЗПЗСО №1»  Мрочка Миколи Михайловича відбувся черговий  бібліоурок «Джерела знань про рідний край» з циклу історико - краєзнавчих заходів «Вивчаймо та бережімо рідний край!», який проводить центральна книгозбірня для різних груп відвідувачів.    
   Учні 8-Б класу (класовод Кравченко Л.В.) та 8 – В класу (класовод Канівець Н.М.)  з цікавістю взяли участь в заході, прослухали  розповіді працівників відділу обслуговування Олени Гриценко та Наталії Яковлєвої, які  підготували  бібліоурок, підібрали до перегляду спеціальні ролики на тему краєзнавства.

   З розповіді бібліотекарів присутні дізналися багато цікавих фактів про історію, географію та природознавство рідного Каланчацького краю.     
  Увага старшокласників була привернута до великої постійно- діючої виставки «Пишаюся тобою, мій рідний край» та «7 чудес Херсонщини». Документи, представлені на них розповідають про історію Каланчака, району, області, представлені туристичні цікавинки, тут можна ознайомитися з творчим доробком місцевих літераторів та новітньою історією Каланчацької об’єднаної громади.
    Завідуюча відділом обслуговування Олена Гриценко розповіла про геральдику Херсонської області, району і селища Каланчак, символіку кольорів у гербах і прапорах.  
    Вона зосередила увагу на тому, що Херсонщина – унікальний природний комплекс, найбільш екологічно чистий регіон України. Кількість сонячних днів у році перевищує 275. Масштабний вихід області в Азово-Чорноморський басейн і Дніпровську водну магістраль створює прийнятний рівень вологості. Це єдина область України, що омивається чотирма морями – Чорним і Азовським, рукотворним Каховським і солоним озером Сиваш.
  Олена Олександрівна зауважила, що в області 19 великих і малих річок, і найбільш розгалужена зрошувальна система в Європі площею понад 400 га.
   Біосферний заповідник "Асканія-Нова" імені Фрідріха Фальц-Фейна – найстаріший степовий резерват світу, одне з 7 природних чудес України, що входить в сотню найбільш відомих заповідних територій планети.
    Юнаки та дівчата дізналися, що Історія нашого краю не менш знакова. Вигідне стратегічно – географічне розташування, безмежні простори і багаті ресурси з давна приваблювали сюди кочівників–завойовників.
   Далі присутні разом з бібліотекарем «занурилися» в прадавній степ, який бачив войовничі племена кіммерійців, скіфів, сарматів, аланів, татарські набіги і козацьку звитягу…
   А бібліотекар Наталія Яковлєва розповіла про роботу книгозбірні в царині збору, накопичення  і зберігання інформації по краєзнавству та ознайомила старшокласників з книгами присвяченими історії, географії, фауні та флорі, заповідникам, аграрному сектору, курортам, островам нашої малої Батьківщини.
   Присутні на заході дізналися про книги присвячені рідному Каланчаку та селам району авторства В. Чистікова, А. Харченка, В. Реут, Н. Федкевич, принагідно розповівши про видавничу діяльність Каланчацької ЦБС та місцевих літераторів.
   Юнаки та дівчата переглянули підготовлені бібліотекарями два дуже цікавих відеоролики про історію та сучасність наймолодшої області  України – Херсонської.
   Головний лейтмотив заходу – вивчаймо історію рідного краю, знайомимось з цікавим сьогоденням й нам є чим пишатись! Нам потрібно любити й берегти рідний край!
   Куди б не закинула нас доля, завжди пам’ятаймо про рідний край,рідні стежинки, де народилися і звідки пішли у широкі світи!
   Запрошуємо всі школи громади відвідати бібліоурок «Джерела знань про рідний край» з циклу історико - краєзнавчих заходів «Вивчаймо та бережімо рідний край!» Це дуже цікаво та корисно !!!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *