75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

17 січня 2020 р.

Мистецькі барви Тетяни Буцу


    В літературно – мистецькій залі Каланчацької центральної бібліотеки керівник Сектору мистецтв Маргарита Молдован презентувала  роботи  талановитої майстрині Тетяни Буцу.  
    Перед тим як запросити пані Тетяну до слова керівник Сектору розповіла, що таке мистецтво, його різновиди та  роль мистецтва в нашому житті.
    Присутні на заході дорослі і учні 9-Б класу ( класний керівник Обух В.І) та 10-Б класу (класний керівник Літвінчук Л.А.) ОЗ «Каланчацький ЗПЗСО№1» з цікавістю переглянули відеороліки на тему мистецтва.
   Тетяна Буцу колишній вчитель образотворчого мистецтва і креслення з одинадцятирічним стажем педагогічної роботи одразу заволоділа увагою залу. Майстриня розповіла, що виросла в творчій родині, малюванням захопилася ще в дитинстві, батьки підтримали прагнення доньки і допомагали естетично розвиватися. Багато чому корисному навчив пані Тетяну журнал «Юний художник», який батьки передплачували роками і підшивки якого вона береже до сих пір.
   Перейшовши в іншу сферу діяльності, Тетяна Буцу не втратила бажання творити і робота переросла в хобі. Працює майстриня в різних техніках декоративно – прикладного мистецтва, серед її робіт є вишивки, портретний живопис, декоровані пляшки, картини з ниток, полотна  в техніці «гарячій батик», неймовірної краси новорічні іграшки, декоративні різдвяні віночки,                          декоровані жіночі сумочки, дитячі іграшки та інші естетично довершені речі.
    Є й особлива у житті пані Тетяни картина виконана в цікавій манері. Якось, ще дівчинкою, в журналі «Юний художник» вона побачила полотно «Небодзвін» Арістарха Лентулова, одного з зачинателів російського авангардизму, який писав в стилі кубізму, реалізму, постімпресіонізму та інших. Воно справила на юну художницю незабутнє враження, 15 років майстриня виношувала задум втілення картини «Небодзвін» у своїй власній манері. Цю світлу, скоріше навіть просвітлену роботу з повністю відтвореним сюжетом А. Лентулова можна побачити на виставці «Мистецькі барви Тетяни Буцу» і викладена вона зі шкаралупок великодніх яєць.
    У своїй розповіді майстриня наголосила на тому, що у творчості головне – бажання творити, тоді і народжуються спонтанні бажання і їх яскраві втілення.
  Пані Тетяна охоче відповіла на питання залу, розповіла про підтримку родини, технічний бік захоплення і поділилася мрією. Дуже хочеться майстрині вишити годинник з бісеру, щоб і час показував і око милував красою.
    Наприкінці зустрічі виступила директор Каланчацької  ЦБС Надія Федкевич, яка висловила захоплення роботами гості, побажала невичерпного джерела натхнення, подарувала квіти і Подяку за участь у виставці народних майстрів у Секторі мистецтв і пообіцяла  додати її прізвище в альбом  «Сузір’я талантів Каланчацького краю».
     Отримала пані Тетяна і Подяку за участь у акції «Подаруй бібліотеці книгу!» бо є щирим другом нашої книгозбірні.
    Зичимо щедро обдарованій талантом майстрині багато спонтанних бажань і їх досконалих мистецьких втілень.
    Всіх мешканців громади запрошуємо на виставку «Мистецькі барви Тетяни Буцу», що діє в літературно – мистецькій залі Каланчацької центральної книгозбірні.
   Завітайте, незабутні  враження Вам забезпечені!



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *