75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

10 грудня 2019 р.

Веселий гумор - "В колі друзів"

   
          Читайте Остапа Вишню, посміхайтеся!
 В Каланчацькій селищній бібліотеці  - філії централізованої бібліотечної системи пройшло  грудневе  засідання читацького клубу «У колі друзів» на  тему «Остап Вишня – видатний український сатирик і гуморист». Літературний вечір присвячений  130-річчю від дня народження   письменника, новеліста, класика сатиричної літератури Остапа Вишні ( з дому Павло Губенко) підготувала і провела бібліотекар філії Ольга Войтюк.        
   Учасники засідання познайомилися з життям і творчістю  Остапа Вишні, з його   творами, та з шедевром гумористики  «Мисливськими усмішками».                                                                               
   Читачам Остап Вишня знайомий перш за все як письменник-гуморист, хоча  упродовж життя він написав близько двох з половиною тисяч творів – це  гуморески, нариси, фейлетони, памфлети, мемуари, щоденник та  переклади. Він започа­ткував у літературі новий жанр — усмішку, різновид гумористичного оповідання, у якому оповідь про події є короткою, точною, дотепною і доброю.
     Літературна спадщина Остапа Вишні — це насамперед тисячі гуморесок у щоденній пресі на всі теми дня — усмішки, або «реп’яшки», як назвав їх сам автор. На вимогу читачів їх видавали окремими збірками.
    До початку 1930 року тираж книжок письменника доходив до 2 мільйонів примірників, нечуваної на ті часи цифри.
    Все було на черговому засіданні клубу «У колі друзів»   гумор, цікаві життєві історії, конкурси, жартівливі пісні, сміх, чай з печивом та гарний настрій .
       На особливу подяку заслуговують  ансамбль «Южаночка» і його керівник Лідія Крайнова та організатор засідання Лариса Бруяко, які доклали зусиль до того,  щоб засідання клубу пройшло весело і цікаво.        
       Друзі, читайте Остапа Вишню, посміхайтеся! Сміх подовжує життя, сміх прикрашає нас!
     Нехай посмішка завжди сяє на ваших обличчях!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *