75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

22 листопада 2019 р.

Мені, будь ласка, кави з кардамоном!



Осінь каву на сніданок варила…
Як божественно плив аромат!
Щоб сум від душі відступився
Додавала  у напій журний листопад,
Для загадковості – трішки туману
Й таємничій присмак грибів.
Трав чарівний запах пряний
Для пікантності – краплю віршів…    
     Заключним акордом в симфонії осені стало спільне засідання двох бібліотечних клубів «Спілкуймось!» та «Дивослово» під назвою «Мені, будь ласка, кави з кардамоном!».
   Природа останнього місяця осені у стурбованій задумливості. То згадає про минуле літо, і тоді сонечко прогляне з-за хмар. А то подумає про близьку зиму, і небо відразу затягнеться важкими темними хмарами, а по землі вперіщать холодні байдужі дощі.
   Восени  по-особливому усвідомлюєш цінність кожного моменту життя, кожного подиху, кожної емоції.
    Восени по-особливому гостро хочеться читати загорнувшись в теплий плед з гарячим чаєм, солодким какао або кавою з кардамоном.
    Листопад – місяць опалого листя, він наймолодший син Матері-Осені, якому вона доручає зустріти Бабу-Зиму та її сивобородих синів. Тому він більше прихильний до свого двоюрідного брата Грудня, а ніж до рідного – Жовтня, і дозволяє Бабі-Зимі сніжити на полях і лісах. В цей же час Мати-Осінь, щоб прискорити прихід зими, вкорочує листопадові дні.
  Ведучі заходу Любов Степко і Ірина Добровольська розповіли  про генеалогію місяця листопада, а вона давня і цікава, легенди осені, приказки, прислів’я пов’язані з  цим місяцем  і звичайно читали вірші,  емоційно – метафоричні і по осінньому затишні.
   Засідання наших бібліотечних клубів завжди проходять в атмосфері дружби і діалогу. Нинішнє засідання не виключення. Учасники заходу з задоволенням долучилися до осінньої поетичної естафети і зазвучали ліричні і  мудрі, замріяні і сумні, філософські і ідилічні рими в тиші літературно –мистецької зали. Читали  твори добре відомих  аудиторії   авторів  А. Суганяка, Г. Нігачової, Л. Радіонової, С. Чурая, Л. Федоровської, Ю. Шовкун.
   Присутні на  засіданні учасники   клубу «Дивослово» пані Алла Козачок, Ольга Марченко, Тетяна Мельничук, Валентина Куцева, Лариса Климашівська  познайомили присутніх зі своїм останнім осіннім творчим доробком.
 Традиційно зустрічі в Каланчацькій центральній бібліотеці відбуваються  за чашкою гарячого і ароматного чаю  з солодощами. Цього ж разу ведучі виправдовуючи  назву заходу запропонували  учасникам спільного засідання посмакувати міцну, запашну каву з кардамоном.
     Пізня осінь. Сумний ранок і сірий день. Поривчастий вітер. Втомлена посмішка. Довгими  вечорами зігріваючий чай. А на десерт шоколад
 і теплі спогади про літо.
     Листопад... Падолист... Хай падає листячко, але не ваш настрій! Щасливого залишку осені нам усім!



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *