75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

15 листопада 2019 р.

Головний мозок – біологічний комп’ютер людини



    Днями в літературно-мистецькій залі Каланчацької центральної бібліотеки відбулося друге засідання новоствореного бібліотечного об'єднання – клубі психологічної підтримки «В майбутнє з радістю». 
    «Головний мозок – біологічний комп’ютер людини» – глибока та серйозна тема і вона є підмурком, на якому будуватимуться наступні  не менш глибокі і цікаві теми засідань клубу психологічної підтримки «В майбутнє з радістю!»  
   Керівник і ведуча клубу пані Світлана Харченко розпочала засідання з нагадування правил клубу і запропонувала для зручності спілкуватися за допомогою карток, наприклад, якщо аудиторія стомилася від інформаційного потоку, або щось не зрозуміло, не обов’язково переривати  виступаючого словами, достатньо підняти картку зі словами «Перерва» або «Стоп» . Слушна пропозиція, яка позбавляє засідання зайвого гамору.
     Мозок людини містить близько 86 мільярдів нервових клітин, які називаються нейронами. Кожен нейрон окремо пов'язано з іншими нейронами через з'єднувачі, а саме аксони і дендрити. Сигнали в моменти з'єднання передаються шляхом виявлення хімічних речовин, відомих як нейромедіатори. Встановлений нейрофізіологічний консенсус полягає в тому, що людський розум являє собою емерджентність обробки інформації даної нейронної мережі. Рефлекси, негативні і позитивні емоції. Свідомість і підсвідомість. Мозолисте тіло. Квантове поле. Мозкові хвилі. Складні терміни, але це і є основа людської життєдіяльності.
  Часто у своїй бесіді  ведуча апелювала до книги  Джо Діспензи  «Сила підсвідомості , або  Як змінити життя за 4 тижні». Джо Діспенза – видатний доктор - нейрофізіолог, хиропрактік, біохімік і письменник з США. В своїх книгах він доводить, що за допомогою правильного мислення можна не тільки виправити характер, а й позбутися шкідливих звичок, нав'язливих станів і навіть важко виліковних хвороб. Звучить трохи езотерично, але нічого надприродного книги американця не пропагують.
    Під всі книги Джо Діспензи підведена серйозна наукова база, яка спирається на останні досягнення в області фізіології і квантової фізики.
    Після науково – пізнавальної лекції, пані Світлана запропонувала  присутнім розмову на тему «Корисні та шкідливі для мозку продукти харчування». Попри певну дискусійність питання, члени клубу дійшли згоди, що багато чого можна видалити зі свого меню, або замінити на корисні натуральні соки, фрукти і овочі.
    Заключним етапом став сеанс медитації, після якого присутні поділилися враженнями і відчуттями від нього.
    Ведуча дала рекомендації по медитаційних практиках та подякувала працівникам бібліотеки за створену атмосферу затишку і комфорту та технічне забезпечення.
    До речі саме на цьому засіданні вперше було використано фліп-чарт – дуже зручна демонстраційна таблиця, яку використовують для проведення презентацій та інших групових заходів.
    На сам кінець нагадаймо, що мозок – найважливіший орган людини. Взаємозв’язок мислення, мозку і тіла глибоко впливають на наше життя і цей зв'язок не можна недооцінювати.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *