75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

17 травня 2019 р.

Гірка правда через роки …

  
    Політичним репресіям – НІ !
     Політичні репресії – злочин,  якому немає прощення !
     День пам'яті жертв політичних репресій — щорічний національний пам'ятний день, відзначаємо у третю неділю  травня.
    Цього року вшановуємо пам'ять політичних репресованих 19 травня.  Бібліотеки Каланчацької централізованої бібліотечної системи також  активно долучилися циклом масових заходів під гаслом «Політичним репресіям – НІ!», це книжкові виставки, інформаційні Години, Години повідомлень, екскурси в історію, відео-подорожі, бесіди-діалоги, обговорення. 
   При проведенні заходів наголошувалося, що фізичне знищення власних громадян, світогляд яких відрізнявся від комуністичного, було розпочато відразу після більшовицького жовтневого перевороту 1917 року. Воно зачепило середовища видатних діячів і певні категорії населення та періодично сягало своїх піків. Нечуваних масштабів масові репресії досягли після штучного голодомору 1932-1933 років. Упродовж 1937-1938 років вони охопили всю країну. Тривали репресії і після Другої Світової війни, і за часів так званої побудови комуністичного суспільства.
     До уваги відвідувачів центральної бібліотеки книжково - ілюстративна виставка «Правда через роки», для  шкільної та робітничої молоді проведено Годину вшанування  пам’яті жертв політрепресованих  «Минуле з гірким присмаком»  з обговоренням та   історичний урок «Історія гіркої правди», «Гірка правда через роки …»                  
      В сільських бібліотеках – філіях також проведені різноманітні заходи по темам «Трагічні сторінки історії», «Найдорожче у нас воля, вони оплатили її життям», «Політичним репресіям – НІ!», була  зосереджена увага відвідувачів на донесенні правди про політичні репресії .
  Виставки та перегляди літератури користуються великою увагою користувачів та відвідувачів.  
Вшануймо пам’ять жертв політичних репресій разом !            

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *