75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

17 травня 2019 р.

Європейські цінності - жителям громади!

     
    Просуваємо європейські цінності...
Девіз ЄС: «Гармонія в різноманітності!» став й девізом нашого Каланчацького Пункту Європейської Інформації. 
      З 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року. День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.
     У День Європи мешканці України відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту. У нашій країні день Європи святкується вже впродовж 16-ти років. Україна – єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи.
    День Європи для України означає багато чого, адже наша країна прагне стати повноцінною європейською державою та увійти до Європейського Союзу. День Європи святкується в усіх великих та маленьких містах.
     В Каланчацькій центральній бібліотеці три роки працює Пункт європейської інформації в рамках проекту «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках» за підтримки програми Європейського Союзу «Еразмус+ (Жан Моне)», тут можна знайти чіткі пояснення того, що таке Європейський Союз, його цілі і задачі. Весь цей час бібліотека надає  широкий  доступ до інформаційних ресурсів із питань європейської інтеграції та поширення знань про засади функціонування Європейського Союзу, діяльність керівних інституцій ЄС, відносини між Україною та ЄС, політику європейської інтеграції України та європейські цінності.
     Ось і нині до Дня Європи в літературно – мистецькій залі центральної бібліотеки  з метою популяризація загального європейського культурного надбання серед громадськості, зокрема, молоді оформлено панорамну  виставку «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся!» яка містить підрозділи:
-         відомі обличчя від А до Я;
-         мови Європи;
-         країни Євросоюзу;
Цікаво пройшла  година спілкування «Світ. Європа. Україна» в  Каланчацькій селищній бібліотеці, на якій молодь дізналася про життя, інтереси, дозвілля своїх ровесників з Європи.
З метою ознайомлення  громадськості з європейськими цінностями та традиціями в Новокиївській  бібліотеці - філії  біля тематичної полиці «Ми пізнаємо Європу» пройшла пізнавальна вікторина «Про країни та міста Європи», де знавці історії, географії та культури європейських країн змагалися в ерудиції. Азартно пролетіла година спілкування, залишивши по собі приємний спомин і корисні знання.
Тематична полиця «Європейський вибір України. Людина. Суспільство» оформлена в Привільській сільській бібліотеці. Основна її ціль  формування позитивної громадської думки щодо євроінтеграційного курсу України.
    Всі заходи присвячені  Дню Європи проведені в бібліотеках Каланчацької централізованої системи  спрямовані на популяризацію європейських демократичних цінностей та європейської інтеграції серед мешканців об’єднаної територіальної громади, формування європейської свідомості та української ідентичності на основі цивілізаційної належності України до Європи.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *