75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

10 травня 2019 р.

Бюро правової допомоги – в центральній бібліотеці !


     Правопросвітництво – актуальна допомога жителям громади!
      Сьогодні до літературно – мистецької зали Каланчацької центральної бібліотеки завітала начальник «Каланчацького бюро  правової допомоги» Тетяна Філіппова.  
   Вже не перший рік триває взаємовигідна співпраця між нашими  установами. Бюро завжди відгукується на прохання бібліотеки про безоплатні правові консультації у клубах «Старшокласник» та «Спілкуймось!» і надає свіжі інформаційно - правові матеріали, а бібліотека натомість популяризує діяльність бюро. Виходить так, що ми разом займаються правопросвітництвом у нашій територіальній громаді.
     Тетяна  Філіппова подарувала  книгозбірні буклети «Прийняття спадщини, у складі якої є нерухоме майно, у випадку відсутності у спадкоємців правовстановлюючих документів на майно» та «Насильство – це сміття, яке треба виносити з дому!».
   З цих буклетів можна дізнатися багато не просто цікавої, а життєво необхідної інформації. В які інстанції звертатися, які документи подавати, вартість послуг, порядок оформлення документів, що таке  домашнє насильство, його прояви, як діяти в ситуації домашнього наруги, куди звертатися по допомогу –  все це можна знайти в  буклетах подарованих бюро правової допомоги.
     Ми не часто замислюємося над тим, що доступні нам речі і послуги інколи так важко або й неможливо отримати людям з вадами зору. Здобути вищу освіту, працювати нарівні зі здоровими людьми, отримати правову допомогу, все стає проблемою.
    В Україні більше  50 тисяч незрячих громадян, які прагнуть жити повноцінним життям – навчатися, працювати, кохати, успішно долати життєві бар′єри, усміхатися сонечку, милуватися красою квітів...
   Як раз в цьому людям з вадами зору зможуть допомогти бюро правової допомоги і бібліотека. Тепер книгозбірня має книгу правової тематики подаровану бюро правової  допомоги, написану  рельєфно –крапковим шрифтом, більш відомим як шрифт Брайля.
    Дякуємо Каланчацькому бюро правової допомоги  за надану літературу і плідну співпрацю!
     Шановні  друзі, частіше  звертайтеся до бібліотеки, тут вам нададуть всебічну інформацію практично з усіх сфер життя! 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *