75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

22 березня 2019 р.

В кіно поспішають каланчакці …


      В літературно-мистецькій залі Каланчацької центральної книгозбірні активні кіномани – жителі громади вже переглянули  сім кінофільмів – комедії, пригодницькі кінострічки, дітлахи переглянули мультики.
     А минулого четверга  шанувальники клубу «КіноПошук»  переглянули   справжню  класику українського театру та кіно від Національної кіностудії художніх фільмів ім. О. Довженка та Київського державного академічного українського драматичного театру ім. І. Франка, поставлену та екранізовану  у 1952 році  за однойменною комедійною п’єсою Олександра Корнійчука «В степах України».

      Бібліотекари відділу обслуговування розповіли присутнім, що дія телевистави відбувається за повоєнних часів . Головні герої – двоє друзів, керівників колгоспів «Смерть капіталізму» та «Тихе життя» Саливон Часник і Кіндрат Галушка вступили в ідеологічне протистояння, на цьому і побудовано конфлікт фільму.
   Попри те, що телевистава знята 67 років тому, вона залишилася симпатичною, кумедною і цікавою глядачу, що свідчить про правдиве відображення  людських взаємовідносин і стосунків.
    Фільм «В степах України» зібрав кращий акторський ансамбль Київського державного академічного українського драматичного театру ім. І. Франка. Дмитро Мілютенко,  Любов Комарецька,  Віктор Добровольський , Василь Дашенко, Юрій Шумський, Варвара Чайка, Надія Новацька, Микола Яковченко, Іван Маркевич, Олексій Омельчук – це не просто імена, це зірки сцени, які творили театральне мистецтво в 50 –их, наголосили  ведучі кінозасідання.
    Відділ обслуговування підготував пізнавальну виставку «Вечір з кіно» з підназвою «Українське кіно: коротко та по суті», основою якої стала книга драматичних творів Олександра Корнійчука за п’єсою якого і було знято телевиставу «В степах України».
    На вистаці також було розміщено матеріали про  Національну кіностудію  художніх фільмів ім. О. Довженка та Київський державний  академічний  український  драматичний театр  ім. І. Франка.
  Також ведучі розповіли про життя і творчість режисерів телефільму  «В степах України» Тимофія Левчука та  Гната Юру , матеріали про яких теж були розміщені на виставці.
   Відвідувачі щиро дякували за цікавий перегляд фільму на великому екрані в колі знайомих та друзів.
    ФанКлуб «КіноПошук» теж дякує всім присутнім за приємний вечір і запрошує на наступний кіносеанс у четвер 28 березня, о 17.00.
    Чекаємо на вас!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *