75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

14 березня 2019 р.

Бути небайдужим, бути попереду!


 День українського добровольця…
  «День українського добровольця – нове свято в календарі державних свят нашої країни, але воно яскраво ілюструє національну рису – бути небайдужим до свого сьогодення та майбуття,  пам’яті своїх славних батьків, до долі своїх дітей» – такими словами  розпочиналися заходи в Каланчацькій центральній книгозбірні з нагоди відзначення дня українського добровольця. 
З метою вшанування мужності та героїзму захисників суверенітету та територіальної цілісності України, зміцнення патріотичного духу в суспільстві в Каланчацькій центральній бібліотеці оформлено книжкову виставку «З Днем українського добровольця», підготовлено інформаційний випуск  «В Україні відзначають День добровольця», проведено для молоді патріотичну інформаційну Годину  "Немає більшої сили, ніж стійкість духу добровольця" та бібліографічний огляд літератури та статей з періодичних видань  "Взірці патріотизму".
 Юнаки та дівчата дізналися, що день 14 березня для цього свята  обраний не випадково, в цей день, п’ять років тому перші 500 бійців Самооборони Майдану прибули в Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону, саме тут розпочався його бойовий шлях.
  Бібліотекар звернулася до присутніх на заході: «Шановні друзі! Згадаймо, за яких драматичних обставин йшло становлення добровольчого руху. Офіційна державна машина  України  ще не оговталася від системної кризи , як втім і широке міжнародне співтовариство, анексія Криму, держава агресор знаходилася в числі "гарантів" суверенітету і територіальної цілісності України. Часу на повноцінну офіційну координацію для повномасштабної протидії цій агресії просто не було, тим більш агресор став шантажувати світове співтовариство нанесенням ядерних ударів по території Європи та України. У цей, один з найскладніших для країни і світу моментів історії,  першими на допомогу  Батьківщині прийшли  прості українські добровольці. Завдяки добровольцям – їхній мужності, відданості національним інтересам і справжньому патріотизму вдалося зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію».
   Ведуча нагадала, що загалом у воєнному конфлікті на сході нашої країни брали участь майже 40 добровольчих батальйонів. Переважна більшість із них перетворилася на військові частини, але є й такі, що продовжують залишатися цілком незалежними формуваннями й не підпорядковуються жодному силовому відомству. Ось такі історичні події передували встановленню Дня українського добровольця, 17 січня 2017 року Верховна Рада прийняла відповідну постанову.
    Особливий і непідробний інтерес викликав у відвідувачів бібліотеки  відеофільм «Воїни світла Каланчацького району 2014 - 2015 років».
  Його герої наші земляки, працьовиті господарі, люблячі батьки і кохані чоловіки, ще вчора – звичайні люди, а сьогодні на Воїнів Світла, наш захист, наш щит, наша надія. За них моляться матусі і дружини, за них молимося ми.
Кинули дивани, вимкнули новини
І нові події створюють самі,
Хлопці добровольці, ви прийдіть живими!
Хай минають кулі вас у цій війні.
З Днем українського добровольця!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *