75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

10 грудня 2018 р.

Мужності й геройства свято


День Збройних сил України –
це мужності й геройства свято.
І ми вклоняємося тим,
хто літ тому назад багато
І тим, хто нині з автоматом
 нам спокій береже і захищає
Мене і маму, і сестру,
і брата і велику нашу всю родину –
Рідну, вільну Україну.

Захист Вітчизни – святий обов'язок !
     Популяризація документів з військово-патріотичного виховання є одним з головних напрямків роботи книгозбірень Каланчацької централізованої бібліотечної системи, проводиться постійно та системно.
   В центральній бібліотеці створені папки-досье  «Країни мужнії сини» та  відео-фільм  «Воїни світла»  про сміливих та мужніх жителів громади, які героїчно захищають Батьківщину на сході, відстоюючи державну незалежність і територіальну цілісність країни.
   В  соцмережі  на Блозі Каланчацької центральної бібліотеки створено сторінку «Герої  XXI століття», яка постійно поповнюється розповідями та фотографіями новими іменами наших кіборгів.
   До Дня Збройних Сил України, який щорічно відзначаємо 6 грудня, помітно активізувалася робота бібліотек з цього напрямку, особливо з молоддю.
   В книгозбірнях системи проведено цикл масових заходів «Виховуймо патріотів». Серед яких книжкові виставки, тематичні полиці та перегляди літератури «Захист Батьківщини – священний обов'язок кожного», «Нашим захисникам», «України мужнії сини», «Пам’ятаймо наших Героїв, які пішли у вічність».
   В центральній бібліотеці проведено для старшокласників інформаційну Годину «Ми хочемо жити в мирі» з послідуючим обговоренням. До  уваги молоді був також відео-перегляд «Вклоняємось доземно українському солдату».
    Новокиївська та Олександрівська сільські бібліотеки-філії запросили учнів старших класів приєднатися до патріотичної Години «Військова служба – долі поклик».
    В Роздольнянській сільській бібліотеці-філії проведено для відвідувачів бесіду та подорож виставкою-переглядом «Героїзм та мужність – супутники воїнів-захисників».
   Бібліотекар Привільської філії Алла Папко провела патріотичну Годину біля тематичної полиці  «Армія України сьогодні».
Новопавлівська сільська бібліотека-філія (бібліотекар Тетяна Жук) запросила старшокласників та дорослих відвідувачів переглянути книжкову поличку "Пам’ятаймо загиблих Героїв!», адже серед трьох воїнів світла, які віддали найдорожче – своє життя, захищаючи суверенітет та територіальну цілісність країни, є житель села Володимир Серебринський.
  Підчас проведення заходів відвідувачі дізналися, що  6 грудня  1991 року — день ухвалення Закону  України «Про Збройні Сили України», як розбудовувалася Українська армія…  Адже шлях її утворення та формування такий же непростий, як і становлення самостійної держави України.
   Також було зауважено, що Українська армія сьогодні є предметом гордості українського народу. Героїчно захищаючи Батьківщину на сході, відстоюючи державну незалежність і територіальну цілісність країни, наші військовослужбовці демонструють незламну волю, патріотизм і сумлінне виконання військової присяги.
    Підчас проведення патріотичних годин його учасники неодноразово хвилиною мочання призупиняли заходи, щоб пом’янути наших загиблих героїв.  Вічна пам’ять загиблим героям, які віддали своє життя, захищаючи рідні домівки та нашу країну.
   Учасники заходів з хвилюванням та сльозиною на очах знов й знов переглядали відео-ролік «Воїни світла», створений нашою бібліотекою.
   А завершувалися заходи побажаннями  всім військовослужбовцям Збройних Сил України міцного здоров’я, професійного зростання, бойової удачі, скорішого повернення додому живими та неушкодженими.
Запрошуємо переглянути відео-фільм про наших Героїв за адресою:   https://youtu.be/QmJ1vmzdtpY
    Слава нашим Героям!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *